Hungary

Társadalmi robbanás követheti a bejrúti katasztrófát

A bejrúti kikötő környékén dolgozók tudták, hogy egy ketyegő bomba szomszédságában élik az életüket, ám a korrupt politikai rendszerben a biztonsági szempontok értelmezhetetlenek, ezért senki sem tett semmit a keddi katasztrófa megelőzésére. A libanoni főváros lakói mérhetetlenül dühösek vezetőikre.

A hajósok és a kereskedők, akiknek munkája napról napra a bejrúti kikötőben és környékén folyik, tudták, hogy valami enyhén szólva furcsa anyagot raktároznak a 12-es raktárházban. - Tudtam, hogy a 12-es raktárban lefoglalt tűzijátékok, rakéták és más veszélyes anyagok vannak - mondta a Financial Timesnak Sami el Khatib, az Adham el Khatib & Sons szállítási és logisztikai vállalat vezérigazgatója. - Sosem gondoltam volna azonban, hogy egyszer felrobban az egész.

Pedig pontosan ez történt augusztus 4-én kedden, amikor közel háromezer tonna ammónium-nitrát robbant fel, miután a tűzijátékok között tűz ütött ki, megölve 130 embert, megsebesítve négyezret és letarolva Libanon fővárosát.

Sokan úgy vélik, hogy a katasztrófa közvetlen következménye a Libanonban évtizedek óra működő tehetetlen, korrupt kormányzásnak. A tragédia egy rezsim összeomlásának rettenetes következménye - értékeli a történteket Maha Yahya, a bejrúti Carnegie Middle East Centre kutatóintézet igazgatója. Egy olyan politikai vezetés eredménye, amely nem ismer határt a lopásban és a káoszon gazdagszik. A robbanás egy olyan városban történt, amelyben mindennaposak az áramszünetek és munkahelyek ezreit megsemmisítő, mély gazdasági válság pusztít, ahol jól látható az emberek elszegényedése.

Kirobbanó düh

Bejrút belvárosában szerdán, a katasztrófa másnapján kövekkel dobálták meg Saad Hariri volt miniszterelnök konvoját. A Hariri-adminisztráció feltételezett korrupciója miatt indultak tömegtüntetések tavaly, amibe bele is bukott a kormány. A szakértők arra számítanak, hogy az országban lázadásokhoz vezet a keddi tragédia, Yahya azt mondja: tapintható az emberek dühe a libanoni főváros utcáin.

A libanoni politikai rendszer rothadása az 1990-es évek 15 éven át tartó polgárháborújában gyökerezik. Az ellenségeskedést azzal zárták le, hogy a hatalmat felekezeti alapon, kvóták szerint osztották fel. A rendszer bírálói szerint ez a szisztéma a politikai hadurak, az úgynevezett főnökök osztályának kialakulásához vezetett, akik a felekezeti megosztottság mentén felosztották a hatalmat maguk között. Ezek a törésvonalak áthatják a közintézményeket, így a vámhivatalt is, amelyek pozícióit a különböző felekezetek informális alkui alapján töltik be.

Senki sem tett semmit

A importfüggő Libanonban a részben magántulajdonban lévő kikötő az üzemanyag- és élelmiszer-szállítások kiemelt helyszíne. Hatalmas portáldaruit mindenhonnan látni lehet, több ezer munkahelyet kínál a dokkmunkás állásoktól a biztosítói ügynöki pozíciókig. Az emberek mostani dühét tüzeli, hogy hírek szerint a vámhivatal alkalmazottai évek óta próbáltak kicsikarni a bejrúti bíróságtól egy döntést arról, hogy mi legyen a sorsa a 2013-ban elraktározott ammónium-nitrátnak, ami kedden felrobbant.

Badri Daher vámigazgató azt nyilatkozta a helyi médiának, hogy a fővárosi hatóságokat hatszor figyelmeztették a rendkívül robbanékony anyag jelentette veszélyre. Az ezzel összefüggő papírok, levelek fotói elárasztották a közösségi médiát. Yahya sokak véleményét foglalja össze, amikor azt mondja, hogy az elmúlt négy-öt évben minden kormány tisztában lehetett a rendkívüli veszéllyel, ám nem akadt egyetlen ember sem, aki tett volna valamit azért, hogy megelőzzék a katasztrófát. Csak egy kérdés van, amit fel kell tenni ezzel kapcsolatban: miért nem tettek semmit?

Kifinomult korrupció

Khatib, akinek üzlete a kikötői hatóságok jóindulatától függ, azt mondja, hogy a kikötő jól menedzselt üzem. Mások nem ilyen elnézőek, szerintük csak az boldogult ebben a világban, aki tisztában volt azzal, hogy kinek, miért, mennyit kellett a zsebébe csúsztatni, ha meg akarta oldani valamilyen gondját. Egy importőr szerint, aki neve elhallgatását kérte a Financial Times riportereitől, a bejrúti kikötőben van egy menü, amelyből tudható, hogy minek (kinek) mennyi az ára. A csúszópénzek 500-től 1000 dollárig (150-300 ezer forint) terjednek. A tisztviselők lefizetésén múlik, hogy a szállítmányok értékét, azaz a vám alapját korrekten állapítsák meg, ne a saját belső mocskos szabályaik szerint - mondta az informátor. A vámhatóság nem kommentálta a Financial Times kérésére ezt a vádat.

Khatib azzal töltötte a katasztrófa utáni napot, hogy szállította a sérülteket, köztük saját alkalmazottait a kórházba. Egyelőre még nem tudta felmérni, mekkora a saját kára, de több millió dollár lehet - a kikötő vámszabad területén lévő raktáraiban főként szeszes italokat és kozmetikai cikkeket tárol. A nem túl távol lévő Tripoli kicsi kikötője nem tudja átvenni a bejrúti létesítmény szerepét, ezért szakértők súlyos ellátási gondokra számítanak a közeljövőben. Khatib hosszú helyreállítást jósol, szerinte öt-hat év múlva térhetnek vissza régi kerékvágásba a dolgok. A tragédia egy elpusztított várost hagyott maga után.

Football news:

Lucien Favre: it's Great when Dortmund wins 3-0, but Gladbach didn't have many players
De Gea failed to repel 18 consecutive penalties in the Premier League. The last save was in 2014
Torres on leaving Liverpool: there Was no Xabi, Mascherano, Benitez, there was no project... Nothing happened!
Koeman can't be on the Barca bench. All due to the fact that the club is suing Setien
Suarez turned down an offer from Inter Miami in the summer. He could become the highest paid player in the MLS
Barcelona gave Aceme rental Almeria. The defender wanted to sign Juventus
Manchester United lost the first game of the Premier League for the first time in 6 years and for the third time in 29 seasons