Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Terrorellenes szervek nyomoznak a brit képviselő meggyilkolása miatt

A brit hatóságok továbbra sem zárják ki, hogy terrorcselekmény történt pénteken az essexi Leigh-on-Sea-ben, ahol fényes nappal fogadóóra közben több késszúrással megöltek egy 69 éves konzervatív parlamenti képviselőt, David Amesst. 

A gyanúsított  egy  25 éves, brit állampolgársággal rendelkező férfi, a rendőrség egyelőre mást nem keres az üggyel összefüggésben. A Sky News azt írja, hogy a gyanúsított szomáliai származású.

A nyomozást a rendőrség terrorellenes szervei vezetik. 

A belügyminiszter vizsgálatot indított

Mindeközben Priti Patel belügyminiszter egy vizsgálatot rendelt el a tragédia után.

A belügyminiszter minden rendőri szervet arra kért, hogy azonnali hatállyal vizsgálják meg a parlamenti képviselőkre vonatkozó biztonsági előírásokat 

– közölte a miniszter szóvivője. A belügyminiszter korábban úgy fogalmazott: az eset nyomán jogosan merül fel a kérdés, hogy az ország választott képviselői megfelelő védelmet kapnak-e. 

Vilmos herceg is gyászol

Vilmos cambridge-i herceg és Katalin hercegnő közös oldalán azt írta, őket is megrázta és elszomorította, ami történt. Ezen felül részvétüket nyilvánították a meggyilkolt képviselő családjának és barátainak. 

A helyiek szerint David Amess szinte mindenki ismert Leigh-on-Sea-ben, a politikus rendkívül szolidáris embert volt és több karitatív szervezetet – köztük főként a hajléktalanokat segítő intézményeket – is támogatott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.