logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Tovább folytatódik a Tesco vergődése

Tovább zsugorodik a Tesco áruházlánc Lengyelországban, amiért a vállalat rossz régiós eredményeit okolják. Több száz dolgozó sorsa vált bizonytalanná: akiket nem vesznek át a brit áruházlánc versenytársai, azok az utcára kerülnek.

A szakszervezettől kapott információk szerint a Tesco lengyelországi leányvállalata újabb öt áruházát akarja bezárni, aminek hatására csoportos elbocsátások lesznek - jelentette a Rzeczpospolita. Ez mintegy 400 embert érint, ami úgy oszlik meg, hogy 304 fizikai munkát végző dolgozó és 76 vezető beosztású alkalmazott kereshet más munkát.

A dolgozókat megilleti a lehetőség, hogy más munkakörbe kérjék magukat vagy a cég más egységeiben alkalmazzák őket. Ez további elbocsátást is jelenthet, noha néhány helyen a Tesco lengyelországi versenytársai, a Kaufland vagy a Carrefour a dolgozókkal együtt átveszik a Tesco üzleteit

A brit áruházlánc rossz eredményeket ért el a karácsonyi szezonban a kelet-közép-európai régióban. A január elejéig tartó 19 hétben állandó valutaárfolyamon számolva 1,9 milliárd font származott az eladásokból, ami 14,2 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A Tesco szerint a régió gyenge láncszeme a lengyelországi érdekeltség, ennek megfelelően folyamatosan szűkítik ottani tevékenységüket.

Themes
ICO