logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Újra árulhatja az Apple a betiltott iPhone-jait Németországban

El kell felejteni az Intel-modemet, a Qualcommét kell használni, és máris árulhatja az Apple az iPhone 7-eket és 8-akat Németországban.

Tavaly decemberben született meg az a német bírósági határozat, amelyik – szabadalomsértésre hivatkozva – megtiltotta az Apple-nek az iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 és iPhone 8 Plus, illetve iPhone X telefonok értékesítését. Más kérdés, hogy azért a független kiskereskedőknél továbbra is el lehetett érni ezeket a (régebbi) modelleket.

A Qualcomm még korábban perelte be az Apple-t Németországban (is), azzal vádolva, hogy szabadalmakat sértett – ez utóbbiak olyan megoldásokat fednek le, amelyek takarékoskodnak az akkumulátor energiájával, miközben a készülék vezeték nélküli jeleket küld és fogad.

Most viszont az Apple bejelentette, hogy visszatérhetnek ezek az iPhone-ok az üzleteibe, legalábbis ha az Intel modemjei helyett a Qualcomm eszközei kerülnek bele.

iPhone 7: Az A10 chip mellett ott a Qualcomm modem (narancssárga)

©

A problémát nem maga az Intel modem jelentette, hanem egy pluszchip a Qorvótól, amire viszont mindenképpen szükségük volt az Intel modemjeinek. Az Apple azt nyilatkozta, hogy nem volt más választása, ez az egyetlen módja, hogy értékesíthesse a régebbi iPhone-okat a német piacon. Az újabb iPhone-okban egyébként maradhat az Intel modem.

Amúgy az Apple is vádolja a Qualcommot illegális szabadalom-licencelési gyakorlat miatt, amellyel a saját monopóliumát védi a modemchipeken. A fő ügy tárgyalására áprilisban kerül sor az Egyesült Államokban – írja a Reuters.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Themes
ICO