Hungary

Változik a Shazam, jönnek a YouTube-linkek

Egy olyan változás érkezik a dalfelismerő alkalmazásba, amellyel az Apple megmutatja, nem csak magára gondol, és nagy riválisa, a Google felé tesz egy gesztust.

Már 12 év telt el azóta, hogy az egyik legnépszerűbb alkalmazás, a dalfelismerő Shazam megjelent iPhone-ra. Tulajdonképpen nem véletlen, hogy az Apple is szemet vetett rá, és 2017 decemberében be is jelentette vásárlási szándékát. Egy ilyen óriási tranzakció azonban nem történik egyik pillanatról a másikra, úgyhogy végül 2018 őszén került pont a bevásárlási ügy végére, a Shazam azóta az Apple tulajdona.

Mindezek után nem érte váratlanul a felhasználókat, hogy az azonosított dal lejátszására az Apple Musicot kínálta fel a rendszer, azonban ez hamarosan megváltozhat. A Shazam legutolsó frissítése ugyanis lehetővé teszi, hogy ne csak az Apple Music, hanem a YouTube Music is közvetlenül elérhető legyen, azaz nem kell a felhasználónak manuálisan megkeresnie ezt a szolgáltatást, ha mondjuk itt szeretné meghallgatni az azonosított dalt.

©

Érdekes viszont – jegyzi meg az Android Police –, hogy a YouTube Musicra mutató link csak azután jelenik meg, miután a felhasználó azonosított egy dalt, azaz ha visszamegy a könyvtárába, csak az Apple Music opció jelenik meg. Ezzel együtt gesztusértékűnek tekinthető, hogy a cupertinóiak a Google-t (YouTube Music) is bevonták a Shazamba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

The 25% black and Asian rate for new club employees is set out in the FA diversity Code
Muller is playing his 545th game for Bayern. More than only two players since 1965
Manuel Pellegrini: Real Madrid scored 96 points and 102 goals in my time, although Ronaldo missed 3 months
Juventus and Barcelona won their first group matches. Who will win in Turin?
Andrea Pirlo: we need to wait for the Ronaldo test. I think we will find out today if he will play
Danilo about the match with Barcelona: Juventus on the right track
Ozil provided 1,400 school children with free Lunches by supporting Rashford