Hungary

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t

A Zynga úgy döntött, elérkezett az idő a Facebook hőskorának sikerjátékaként emlékezetes Farmville nyugdíjazására.

Az év végével végleg leáldoz az egykoron szebb napokat is látott Farmville csillaga. A valós idejű farmszimulációs játék alkotói bejelentették: miután az Adobe december 31-e után már nem támogatja tovább a Flash-t, ők is leállítják a játékot, annak használata ugyanis utána már nem lenne biztonságos.

A Zynga 2009-ben adta ki a Farmville-t, és valószínűleg még maguk a készítők sem sejtették, milyen népszerű lesz a Facebookon játszható játék. A Farmville mindösszesen hat hét leforgása alatt 10 millió naponta aktív felhasználót hozott a Zyngának. Neve pedig, nem mellesleg, fogalommá vált.

A játék Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendett, a Facebookon egy időben mindenki azon bosszankodott, hogy az ismerősei folyamatosan bombázzák őt játékbéli segítségkérésekkel.

A siker egészen 2012-ig tartott, amikor is a Zynga szakított a Facebookkal, és elvitte a játékot a közösségi oldalról. Mint később kiderült, ez nem volt túl szerencsés lépés, a cég ugyanis szép lassan elindult lefelé a lejtőn. A nem sokkal később érkező Farmville 2 népszerűsége már meg sem közelítette az első verzióét.

A folytatás ellenére a Farmville első része a mai napig él, így a Zynga csapata külön köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt 11 évben végig kitartottak a játék mellett.

A játékot szakaszosan állítják majd le: november 17-től már nem lehet pénzt költeni a játékban, az addig vásárolt krediteket december 31-ig kell elkölteni. Utána elérhetetlenné teszik a Farmville-t.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Klopp on Rashford's charity: I hope mom is proud of him. I'm proud
Troy deeney: I was called a black asshole, and social media said it wasn't racist. Do companies even want to change this?
Miralem Pjanic: Sorry didn't trust the players at Juventus. It's a shame when people are judged incorrectly
Wenger on why he didn't mention Mourinho in the book: he Didn't want to talk about Jose, Klopp or Pepe because they are still working
The perfect project to lose money. An idea for dreamers. Tebas on the European Premier League
The Catalan authorities refused to postpone the referendum on a vote of no confidence in Bartomeu. It will be held on November 1-2
La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer