Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zöld tűzgömböket láttak, 1800 tonna TNT erejének megfelelő robbanással hullottak szét

A tűzgömbök egyáltalán nem ritkák, habár bizonyos régiókban keveset látni belőlük.

Júliusban két olyan tűzgömb is látható volt Új-Zéland egén, amik világoszöld színűnek voltak. A jelenséget egy-egy meteor okozta, amik kifejezetten fényesek voltak – írta erről a Live Science. Az objektumok érkezéséről több kép, illetve videó is készült. Íme egy ezek közül:

A meteorok egyike a Cook-szorosnál tűnt fel július 7-én; ez a becslések szerint legalább 1 méter széles volt, amikor pedig megsemmisült,

1800 tonna TNT-nek megfelelő robbanást idézett elő.

A tűzgömbök egyáltalán nem ritkák, habár bizonyos régiókban keveset látni belőlük. A zöldes szín ez esetben a fémtartalomra, például nikkelre vagy magnéziumra utalhat.

Az Amerikai Meteortársaság munkatársa, Robert Lunsford arról számolt be, hogy ha egy objektum szokatlan (például zöldes) színt hagy maga után, úgy még nagyobb a valószínűsége, hogy azok is kiszúrják, akik nem keresik az ilyen „látogatókat”.

A Live Science kitért arra is, hogy az országban egy új kezdeményezésnek köszönhetően könnyebb lett az ilyen bejelentések dokumentálása. Ezt a projektet a Fireballs Aotearoa nevű szervezet fogja össze, amiben kutatók és civilek dolgoznak. A csoport olyan objektumokra is kíváncsi lenne, amik esetleg elérték a földet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.