Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Boris Johnson rămâne premierul Marii Britanii, după ce a câștigat votul de încredere al partidului său

Boris Johnson rămâne premierul Marii Britanii, după ce a câștigat votul de încredere al partidului său

Fiecare parlamentar conservator a votat în cadrul acestui scrutin, iar 148 au fost împotrivă.

Deși a supraviețuit acestui vot, pentru Boris Johnson nu este un rezultat grozav, este doar o victorie aritmetică. Fostul premier conservator, Theresa May, pe care a înlocuit-o, obținuse la un vot de încredere similar - organizat în 2018 - 63 la sută dintre opiniile favorabile. Cu toate acestea, după numai șase luni, ea a fost debarcată de la conducerea guvernului.

Dacă Boris Johnson pierdea votul de încredere, el urma să fie destituit, ceea ce însemna că Partidul Conservator trebuia să organizeze o competiţie internă pentru desemnarea unui succesor.

Susținătorii săi spun că situația este foarte diferită acum față de cea în cazul Theresei May, dar acest vot nu înseamnă că problemele lui Boris Johnson vor dispărea. Nu trebuie uitat că 148 de parlamentari din propriul partid consideră că țării i-ar fi mai bine fără el. Rezultatul este la limita superioară a așteptărilor „taberei rebelilor”, care, de altfel, nici nu se așteptau să aibă câștig de cauză. Ei vor vedea însă acest vot drept o pierdere a bătăliei, dar războiul pentru a-l înlocui continuă, comentează editorul politic al BBC.

Premierul britanic Boris Johnson s-a confruntat, ieri, cu un vot de încredere. Acesta a fost inițiat de parlamentarii „rebeli” din Partidul Conservator. Șeful executivului britanic a fost huiduit în timpul ceremoniilor de celebrare a domniei istorice de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a.