Moldova

Ce trebuie să verifici când cumperi o mașină second hand, ca să nu pleci acasă cu o rablă

Ce trebuie să verifici când cumperi o mașină second hand, ca să nu pleci acasă cu o rablă

Calitatea fabricației, fiabilitatea în creștere, dar și numeroasele rapoarte aflate la dispoziția cumpărătorilor de mașini second-hand fac ca procesul de achiziție al unei astfel de mașini să nu mai fie ca celebra frază din filmul Forrest Gump – „like a box of chocolates, you never know what you gonna get”. Pe lângă propriii ochi și simțul rațiunii, cumpărătorii de mașini second hand au astăzi la dispoziție servicii care verifică istoricul mașinii pe baza seriei de șasiu, dar și service-uri care pot face o verificare competentă a mașinii.

Ce verifici la o mașină second hand înainte de cumpărare

Desigur, riscurile nu sunt niciodată eliminate, lucru care este valabil indiferent dacă achiziționezi automobilul de la un dealer de mașini rulate sau de la o persoană particulară. Totuși, urmând sfaturile de mai jos și folosind puțin intuiția, riscurile de a cumpăra o mașină cu probleme sunt destul de reduse.

Verificarea motorului

Desigur, motorul este inima unei mașini, deci, verificările trebuie să pornească de aici. Cel mai ușor de observat sunt scurgerile de lichide – ulei, antigel, lichid de frână etc. Deschide capota și verifică atent toate componentele aflate la vedere. De asemenea, verifică sub mașină și în panourile de protecție de sub motor și transmisie. Dacă sunt urme de fluide, ai două opțiuni: fie vei face tu micile reparații necesare, cerând o reducere de preț, fie vei solicita vânzătorului să remedieze problemele înainte de a prelua mașina.

Alte zone pe care trebuie să le verifici sunt nivelul de ulei și starea garniturii de chiulasă. Cu motorul rece, deschide bușonul de ulei și verifică dacă sunt urme de spumă pe acesta. În cazul în care sunt, cel mai bine este să cauți altă mașină – nu poți ști ce alte probleme mai are automobilul respectiv.

Ceea ce iese pe țeava de eșapament este la fel de important. Puțin fum la pornirea unui motor rece este ceva fără importanță, dar dacă fumul iese tot timpul cât motorul funcționează, este un semnal de alarmă. Culoarea este importantă – fumul albastru indică un consum de ulei (factura pentru reparații este considerabilă), fumul alb poate indica o garnitură de chiulasă defectă, în timp ce fumul negru indică o ardere incompletă a carburantului. Cel mai bine, pentru siguranță, este să apelezi la un diagnostic într-un service specializat.

Verificarea cutiei de viteze și a ambreiajului

În cazul acestor componente, verificarea nu se poate face vizual fără demontare, așa că trebuie să te bazezi pe simțuri, în timp ce conduci mașina. Indiferent dacă este vorba despre o cutie manuală sau una automată, schimbarea treptelor trebuie să se facă lin, fără smucituri. În cazul unei cutii manuale, trecerea schimbătorului dintr-o treaptă în alta trebuie să se poată face fără efort, în special la retrogradare.

Pedala de ambreiaj trebuie să „prindă” în jur de jumătatea cursei sale. Dacă acest lucru se întâmplă mai sus poate indica o uzură avansată a ambreiajului. Prea jos poate fi o problemă de reglaj sau o defecțiune costisitoare – părerea unui specialist este esențială.

Cum verifici caroseria unei mașini second hand?

Este cea mai simplă verificare și are ca scop descoperirea eventualelor reparații sau revopsiri, care ar putea însemna că mașina a fost implicată într-un accident. Micile semne de pe portiere și spoilere sunt normale pentru o mașină utilizată în mediul urban, dar multe lovituri de pietre în partea din față sugerează că mașina a rulat foarte mult pe autostradă, la viteze mari.

Verifică dacă sunt semne de rugină pe toate panourile caroseriei și în special la îmbinări și muchii, precum și sub pasajele roților și aripi. Pragurile și partea inferioară a portierelor sunt alte zone în care poate acționa rugina.

Reparațiile pot fi trădate de o diferență de nuanță a vopselei pe anumite zone ale caroseriei, ușor de observat în lumină puternică. De asemenea, caută urme de vopsea depusă pe chedere, garnituri, faruri sau geamuri.

Verifică în special partea din față și din spate a mașinii, în compartimentul motor și în portbagaj, sub mochetă. Orice îndoitură aici indică o lovitură care nu a fost reparată corespunzător. De asemenea, panourile de caroserie incorect aliniate pot ascunde probleme importante.

Ce verifici în interiorul unei mașini second hand și care este cea mai importantă verificare pe care trebuie să o faci vezi pe Promotor.ro.

Football news:

Khedira will terminate his contract with Juve next week. The club may sell Douglas Costa
Koloskov about Rostov's departure from the Europa League: Maccabi was playing football, and our guys were shooting somewhere, some chaos
Thomas Muller: As expected, Sevilla was a tough opponent
Javi Martinez on the winning goal in the UEFA super Cup match: It was like in 2013, when I also scored
Hans-Dieter flick: Bayern players had to overcome the pain threshold to beat Sevilla
Julen Lopetegui: Neuer is an incredible goalscorer. Sevilla didn't use their chances
You should see Goretzky's goal again. Muller's goal and levandowski's discount - the magic of mutual understanding 🤝