Moldova

Continuă să încalce legea: Un şofer se deplasa zig-zag pe o stradă din sectorul Râşcani al Capitalei (VIDEO)

Continuă să încalce legea. Chiar dacă amenzile sunt destul de usturătoare, intenţionat, şoferii urcă în stare de ebrietate la volan. Doar în acest weekend, angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare au documentat nouă conducători auto ce se aflau sub influenţa alcoolului. Operaţiunea s-a desfăşurat pe întreg teritoriul ţării.

Primul şofer care a nimerit în vizorul oamenilor legii este un tânăr, în vârstă de 21 de ani, ce era la volanul unui automobil de model Toyota. Deoarece, conducea într-un mod haotic, acesta le-a trezit suspiciuni poliţiştilor care patrulau zona. Fiind somat, tipul a fost supus alcool testului care a arătat o concentraţie de 0.84 de promile de alcool pur în aerul expirat. Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 02:00, pe strada Petru Zadnipru din sectorul Ciocana al Capitalei, scrie canal3.md

Un alt conducător aflat beat la volan a fost depistat tot ieri, în jurul orei 17:00, pe o stradă din oraşul Cahul. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, se afla la volanul unui automobil de model Honda. Oprit pentru efectuarea unui control, şoferul manifesta un comportament suspect, fapt pentru care forţele de ordine l-au supus testului Drager ce a arătat o concentraţie de 0.49 mg/l de vapori de alcool pur în aerul expirat.

Cel de al treilea şofer prins în stare de ebrietate este bărbatul din imagini. Totul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 23:00, în oraşul Hânceşti. Conducătorul auto, în vârstă de 74 de ani, se afla la volanul unui automobil de model Volkwagen. Fiind oprit pe dreapta, oamenii legii au simţit de la acesta un miros puternic de alcool fapt pentru care a fost pus să treacă testarea alcooloscopică care a arătat un rezultat de aproape 6 ori mai mare decât norma admisă de lege.

Ghinion şi peste acest şofer, în vârstă de 46 de ani, care se deplasa cu o motocicletă. Fiind într-o stare vizibilă de ebrietate, bărbatul a refuzat să treacă alcool testul. S-a întâmplat aseară, în jurul orei 23:00, în satul Cristeşti din raionul Nisporeni.

Nici acest tânăr n-a avut parte de noroc. Deoarece, se deplasa zig-zag pe o stradă din sectorul Râşcani al Capitalei, acesta a fost stopat de oamenii legii pentru efectuarea unui control, în urma căruia forţele de ordine au simţit în mijlocul de transport un miros puternic de alcool. Supus etilotestului acesta a arătat o concentraţie de 0,62 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Toţi cei vizaţi riscă să se aleagă cu câte un dosar penal. Iar, conform legislaţiei penale în vigoare, astfel de încălcări se sancţionează cu o amendă de peste 50.000 de lei, dar şi cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

În acest context, angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare îndeamnă toţi participanţii la trafic să se conformeze Regulamentului Circulaţiei Rutiere pentru a diminua numărul accidentelor produse din cauza alcoolului.

Football news:

Liverpool are ready to offer Tiago a 4-year contract with a salary of 8 million euros
Jose Mourinho: if Tottenham do not get into the top 6, it will not be the end of the world
Hazard will miss the match with athletic
Juventus are Interested in Jacko
Micah Richards: Arsenal need to keep the Forward. It can attract other top players
York on Keane's criticism of De Gea and Maguire: Roy himself was not perfect when he played. He should be more restrained
Setien on Griezmann: When he plays, I am asked about Fathi, and Vice versa. Antoine is important to Barca