Moldova

Cum este să fi muşcat de un rechin alb (VIDEO)

Un videoclip impresionant prezintă momentul în care o dronă subacvatică este mîncată de un rechin alb. Cu ajutorul camerei, specialiştii au reuşit să obţină detalii privind modul în care ar arăta muşcătura unui astfel de prădător.

Aflată în interiorul cavităţii bucale a rechinului, camera a continuat să filmeze, astfel fiind înregistrat modul în care se contractă fălcile animalului pentru a înghiţi dintr-o bucată aparatul. Conform Mail Online, în cele din urmă rechinul a eliberat camera. 

Imaginile au fost înregistrate de Dominik Fretz, explorator din cadrul National Geographic ce utiliza o dronă subacvatică Trident. ,,Rechinii au fost foarte curioşi atunci cînd au observat ROV-ul (vehicul subacvatic operat de la distanţă). De fapt, unul dintre ei chiar a încercat să-l muşte. Trident a scăpat cu bine, doar cu cîteva urme de muşcătură'', a declarat Fretz. 

Camera subactivatică Trident a fost realizată de un fost inginer NASA prin intermediul unei strîngeri de fonduri de pe platforma Kickstarter. Drona poate fi pilotată la adîncimi de pînă la 100 de metri. Dominik utiliza camera pentru a studia rechinii din apropierea insulei Guadalupe, Mexic. Acest tip de instrument nu perturbă viaţa animalelor marine şi este mult mai sigur şi pentru cercetători.

Rechinii albi sau Carcharodon Carcharias sînt cei mai mari prădători marini din lume, ce ajung la peste 4,50 metri lungime. Cei mai mari rechini albi au o forţă a muşcăturii de 18.216 newtoni. Pentru comparaţie, muşcătura unui leu este de 4.450 de newtoni. 

Football news:

A Parma employee has a coronavirus. The team is isolated on the base, but will continue to play in the championship
Kalidou Coulibaly: Napoli is not going to Barcelona as tourists. We are able to give battle
PSG have extended their contract with Kimpembe until 2024
Suarez is not in the start for the match with Valladolid. He has scored 4 goals in the last 4 games for Barca
Dyche Pro 1:1 with Liverpool: top team Scored. Talking about three points is too much
Klopp on the draw with Burnley: Liverpool should have scored 3-4 goals. We are disappointed
Barcelona must pay Borussia 20 million euros if they sell Dembele