Moldova

Deputații au votat pentru proiectul de susținere a mediului de afaceri

Parlamentul a susținut astăzi, în două lecturi, inițiativa președintelui Igor Dodon prin care au fost extinse măsurile de susținere a mediului de afaceri afectați de criza provocată de pandemie și a lărgit lista beneficiarilor de subvenții acordate de stat.

Astfel, la inițiativa lui Igor Dodon, a fost majorată suma creditelor pentru care se subvenționează dobînda. Valoarea maximă a creditelor care sînt sau urmează a fi contractate de agenții economici s-a majorat de la 3 la 6 fonduri de salarizare lunare.

De asemenea, a fost majorat numărul beneficiarilor Programului de subvenționare a dobînzilor prin extinderea ariei de aplicare a măsurilor privind atenuarea efectelor crizei pandemice. Astfel, măsură se extinde și pentru creditele luate de agenții economici de la organizațiile de creditare nebancară.


Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a declarat că această inițiativă este una importantă și așteptată de mediul de afaceri.

”Acest proiect a fost discutat cu asociațiile de business și refelctă o bună parte din propunerile expuse de aceste asociații, dar și mai multe idei pe care le-am avut în discuții comune, inclusiv cu deputații, asupra pîrghiilor oferite mediului de afaceri în perioada pandemiei și post-criză”, a spus ministrul.
Legea intră în vigoare din 1 iulie 2020.


Football news:

Setien Pro Champions League: the Game with Napoli is key. It is fair that Barcelona play at home
Nani: As children, we were starving, and there were rats and lizards running around the house. I realized that God wants me to help my family by becoming a football player
Real Madrid will consider proposals for Jovic. The option of selling is not excluded
Mikel Arteta: Mourinho was invited to make Tottenham the winning team
Failure of the VAR in the last English tour: on Thursday, all three decisions on penalties were recognized as mistakes
Zlatan Ibrahimovic: This is not my Milan. The club's ambitions are not what they used to be
Liverpool will only try to buy Tiago if one of the key players leaves