Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Emmanuel Macron va vizita România și Republica Moldova

Emmanuel Macron va vizita România marți, 14 iunie, apoi se va deplasa pentru o vizită oficială în Republica Moldova, miercuri, a anunțat Palatul Elysee, într-un comunicat de presă în care confirmă turneul extern al președintelui francez.

Întrebat dacă Macron va vizita și Ucraina, Palatul Elysee a spus că o astfel de vizită va avea loc atunci când se consideră că este cel mai util pentru președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

La începutul acestei luni, Ucraina l-a mustrat pe Macron după ce a afirmat că este important să nu „umilească” Rusia, o declarație despre care ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a spus că că „nu poate decât să umilească Franța”.

Liderul francez a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la invadarea Ucrainei în februarie, relatează libertatea.ro. Poziția sa a fost criticată în mod repetat de unii parteneri estici și baltici din Europa, deoarece aceștia o consideră ca subminând eforturile de a-l împinge pe Putin la masa negocierilor.