logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Moldova

Grecia: Sute de turişti au fost evacuaţi

Sute de turişti au fost evacuaţi din hoteluri şi de pe plaje pe insula grecească Samos, unde un incendiu de pădure a izbucnit sîmbătă, au anunţat autorităţile elene.


Circa 70 de pompieri s-au luptat cu flăcările în estul insulei, au anunţat autorităţile, care au precizat că 13 maşini de pompieri au fost trimise în zonă.
Primarul insulei Christodoulos Sevastakis a declarat că aproximativ o mie de persoane au fost evacuate din mai multe hoteluri şi trimise în oraşul Pythagoreio, scrie Agerpres.
„Nu este un incendiu de proporţii, însă este aproape de hoteluri”, a declarat el pentru postul Skai TV. „Oraşul Pythagoreio nu este ameninţat”, a adăugat el.
Nave ale Gărzii de coastă au evacuat zeci de persoane de pe plajele Glykoriza şi Proteas, potrivit agenţiei de presă ANA.
În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost înregistrate aproximativ cincizeci de incendii, înteţite de vînt, potrivit serviciilor de pompieri.
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO