Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Incendiu puternic în sudul Spaniei. Șapte mii de oameni au fost evacuați (VIDEO)

Un incendiu de vegetaţie izbucnit într-o zonă montană din sudul Spaniei a dus la evacuarea a 7.000 de oameni din orașul Benahavis. Peste 200 de pompieri se luptă cu flăcările, iar armata a trimis în sprijin o unitate de urgență cu avioane și elicoptere care transportă apă. Trei pompieri au fost răniți, unul având arsuri pe 25% din suprafața corpului. 

Deocamdată, cauza incendiului și suprafața afectată nu sunt cunoscute, dar autoritățile spuneau, aseară, că focul avansează cu 30 de metri pe minut. Pompierii au declarat, azi dimineață, că temperaturile ridicate fac imposibilă funcționarea mijloacelor aeriene. Totuși, se așteaptă ca vântul să-și schimbe direcția în jurul prânzului și să ajute la stingerea flăcărilor.

Incendiul s-a declanşat miercuri după-amiază pe versanţii Muntelui Pujerra din Sierra Bermejain, deasupra Costa del Sol - un magnet pentru turiştii britanici pe coasta Andaluziei - a precizat pe Twitter Departamentul de pompieri din Andaluzia, relatează Digi24.

Avioanele de observare au survolat joi dimineaţa zonă

"Din păcate, trei pompieri de la INFOCA au suferit arsuri de diferite tipuri, iar unul dintre ei are arsuri pe 25% din corp şi a fost evacuat la spitalul din Malaga", declarat reporterilor preşedintele regional al Andaluziei, Juanma Moreno.

Un alt incendiu de vegetaţie a devastat acelaşi lanţ muntos în septembrie, mistuind cel puţin 7.780 de hectare de pădure şi tufăriş. Aproximativ o mie de pompieri, ajutaţi de aproximativ 50 de aeronave speciale, au fost desfăşurate pentru stingerea acelui incendiu.