Moldova

INFOGRAFIC // Activitățile care ne expun cel mai mult la infectarea cu COVID-19: Cât de riscant este mersul la mall, la plajă, la frizerie sau la biserică

Asociația Medicală din Texas a ierarhizat activitățile obișnuite ale oamenilor în funcție de riscul la care acestea îi expun la infectarea cu coronavirus, având în vedere creșterea numărului de cazuri la nivel mondial.

Cea mai puțin periculoasă activitate este ieșitul din casă pentru a ridica corespondența de la cutia poștală. Alte activități cu risc scăzut sunt comanda mâncării de la restaurant, mersul la benzinărie, practicarea tenisului sau mersul cu cortul.

La polul opus se situează activitățile care ne pun în pericol sănătatea în contextul pandemiei de coronavirus, cea mai riscantă fiind mersul la un bar.

Alte activități clasificate în categoria de risc ridicat sunt: mersul la biserici cu peste 500 de enoriași, mersul la stadion, mersul la concert, la cinema, în parcul de distracții, în sala de sport sau în localuri unde se servește bufet suedez.

Cu un risc moderat sunt considerate mersul la plajă, mersul la mall, vizitele la locuința altor persoane sau mersul la o pișcină publică.

Un risc mai mare de infecție sunt reprezentate de activitățile din categoria ridicat moderat. Aici intră mersul la frizerie sau coafor, mersul la un restaurant (în interior), mersul la nuntă sau la înmormântare, călătoria cu avionul, îmbrățișarea sau strângerea de mână.

Criteriile luate în calcul pentru clasificarea activităților

În realizarea acestei clasificări cercetătorii americani au luat în calcul mai multe criterii, precum condițiile în care au loc activitățile, dacă se desfășoară în interior sau în exterior.

S-a considerat faptul că activitățile care aduc la un loc un număr mare de oameni sunt mai periculoase. De asemenea, cu cât petrecem mai mult timp într-un loc, cu atât riscul de infectare crește, arată cercetătorii din Texas. De aceea, puburile, barurile, stadioanele și locurile unde au loc concerte sunt pe poziții fruntașe în această listă.

Football news:

Raheem sterling: Looking for tickets to Lisbon. From the 10th to the 24th. Retweet if you can help
Pep Guardiola: Gabriel is the best player of matches with Real Madrid
Three heroes of Lyon in the match with Juve – among them the defender, whom the fans drove in the fall
Manchester City and Lyon will meet in the 1/4 final of the Champions League on August 15 at Jose Alvalade
Photo of Pep and Zizou – just a gift for Showsport users
Ronaldo was eliminated so early from the Champions League for the first time in 10 years, although he tried very hard – in the playoffs for Juve, only he scores
Rudi Garcia: to Pass Juventus is a feat. The most pleasant defeat in my career