Moldova

O nouă pneumonie, „mai mortală decât Covid-19”, a ucis peste 1.700 de oameni în Kazahstan

O nouă pneumonie, „mai mortală decât Covid-19”, a ucis peste 1.700 de oameni în Kazahstan

„Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”, a precizat Ambasada Chineză din Kazahstan, într-un comunicat.

Cazurile cu noua pneumonie au crescut semnificativ de la jumătatea lunii iunie în toată țara, a anunțat ambasada, adăugând că, în unele locuri, autoritățile raportează sute de pacienți noi pe zi.

În prezent, creșterea a fost concentrată în regiunile Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună aproape 500 de cazuri noi și peste 30 de pacienți în stare critică, potrivit comunicatului ambasadei, care citează presa locală.

Boala a ucis 1.772 de persoane în acest an, iar o parte din victime sunt cetățeni chinezi, potrivit ambasadei. 628 dintre decese s-au înregistrat doar în iunie. „Această boală este mult mai mortală decât Covid-19”, se arată în comunicat.

Numărul cazurilor de pneumonie din capitala Nursultan s-a dublat în luna iunie față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit agenției de știri Kazinform, care citează datele oficiale.

„Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse la spitale zilnic. Alții primesc tratament la domiciliu", a declarat șeful Departamentului de asistență medicală citat de Kazinform.

Ambasada Chinei a avertizat locuitorii din regiune să limiteze deplasările și să evite zonele publice aglomerate.

CNN nu a putut verifica în mod independent raportul Ambasadei Chineze și s-a adresat Ministerului Sănătății din Kazahstan ,pentru detalii suplimentare.

Avertismentul vine în condițiile în care Kazahstanul continuă să lupte împotriva unei creșteri masive a cazurilor de Covid-19, care a infectat 53.021 de oameni și a ucis 264 până în prezent, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Nursultan Nazarbayev, fostul președinte al Kazahstanului, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 luna trecută. Autoritățile au implementat o a doua rundă de restricții la nivel național de la 5 iulie, ca răspuns la creșterea dramatică a cazurilor.

Football news:

Scott Parker: Fulham have a lot to progress. And I am happy about it
Manchester United are threatening to pull out of negotiations for Sancho if Borussia do not reduce the price from 120 million euros
Cesc about Casillas: You are a mirror to look into
Lone mascots are another symbol of the year
Casemiro: bale is the top 3 in the world at his best level. But we must admit that he is not in the best shape right now
Ferran Torres: Every player wants to be in the attacking team, and city are one of the most attacking teams in the world
Manchester City have announced the transfer of Ferran Torres from Valencia