Moldova

Personalul medical din prima linie, surprins într-un proiect fotografic inedit. „Printr-o adevărată detenție trec acești luptători”

Personalul medical din prima linie, surprins într-un proiect fotografic inedit. „Printr-o adevărată detenție trec acești luptători”

„Vreau să dedic următoarele 4 zile pentru a vă arăta fotografii dintr-un proiect nou, drag sufletului meu. Am fotografiat personalul din prima linie timp de 4 zile, mai mult noaptea, îndată ce ies din blocul dedicat COVID. Am reușit să fotografiez abia eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Și tare aș vrea să accepte să facă parte din proiectul meu și personalul de la Spitalul Clinic Republican”, a mărturisit, pe Facebook, Alex Iordache.

„I-am pus la colț, prinzându-i strâns în ungher. Pe nedrept, noi, toți care ne plângem ca lucrurile să revină la normal, și nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenție trec anume acești luptători din prima linie. Nu noi, ci ei, transformați peste noapte în cei din urmă, depășiți, persecutați și sfidați de o boală care e mult peste oameni și cunoștințele pe care le deține planeta. Nu-și văd mamele, copiii, stau izolați de cei dragi și luptă cu moartea pentru cei mai necăjiți de virus pacienți, rezistând hipoxiei în combinezoane care nu respiră, viziere și măști, în ture a câte 4 ore, pentru că mai mult nu pot, o zi și o noapte”, menționează Alex Iordache.

Fotograful ne propune să ne punem în locul personalului din prima linie, dacă nu cu masca și halatul, atunci măcar cu imaginația.

Rezultatele primei zile din cadrul proiectului fotografic le puteți vedea pe SHOK.md.

Football news:

Barcelona will issue a transfer for desta for 20+5 million euros at the beginning of next week
Nigmatullin about Mandzukic's transfer to Loko: if it had happened 5 years ago, I would have treated it well. They often come to us to finish playing
Petr Cech on Mendy: A versatile goalkeeper. Should increase competition at Chelsea
Bayern Munich V care Cuisance. The midfielder claimed Leeds and Marseille
Lyon can buy A package from Milan if they sell Rennes-Adelaide to Rennes
Simeone recovered from covid and returned to work with Atletico. Suarez will make his debut for the club on Sunday
Lampard on Politice and Ziese: We hope that in a couple of weeks they will be in optimal shape