logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Moldova

Promisiunea făcută de Ivan Diacov: „Nu va fi nici un HOȚ în Primăria Chișinău. Știu cine sunt ei”

Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a dat asigurări chișinăuienilor astăzi, la un eveniment de prezentare a echipei formațiunii la scrutinul local, că va lupta împotriva corupției și a schemelor ilegale din Primăria capitalei.

În cadrul întrunirii din scuarul Teatrului de Operă și Balet, Diacov, fost procuror al orașului Chișinău, a amintit că și-a consacrat 35 de ani de viață luptei cu criminalitatea, dar după ce a ajuns la pensie nu poate să se liniștească atunci când vede că nu poate oferi un viitor sigur nepoților săi.

„Acum patru ani am plecat la pensie, dar văd că lucrurile degradează tot mai mult și mai mult. Am patru nepoței și mi se oprește aerul în gât când mă gândesc la soarta lor de mâine. Mă gândesc la cei un milion de moldoveni care se tem să revină în R. Moldova, neavând siguranța că nu va veni unul ca „borsetka” să le fure banii”, a declarat candidatul „Partidului Nostru”.

Acesta a menționat că în calitate de fost procuror al municipiului Chișinău cunoaște nu din auzite schemele de corupție din Primărie, cine sunt hoții și cum pot fi schimbate radical lucrurile. „Am de gând să pun capăt acestor scheme, vânzarea terenurilor să fie transparentă, iar banii să vină la buget și să construim școli, drumuri, spitale. Votați Ivan Diacov și vă garantez – n-o să fie niciun hoț în Primărie!”, a dat asigurări Ivan Diacov.

De asemenea, consilierul municipal Ilian Cașu, unul dintre cei mai activi aleși locali în ultimii patru ani, a declarat că reprezentanții „Partidului Nostru” se deosebesc prin aceea „că țin din tot sufletul la localitățile lor și doresc dezvoltarea acestora”. „Din 2015 am fost speciali, în sensul că ne-a durut și ne doare inima pentru localitatea în care am fost primari și consilieri. Noi știm ce trebuie să facem pentru cetățeanul de rând. Noi vrem și putem să facem mult mai multe și mult mai bine. Și asta vom face”, a menționat Ilian Cașu.

La rândul său, Renato Usatîi, a declarat că are toată încrederea în echipa „Partidului Nostru” de la Chișinău, iar Diacov și Cașu vor forma „un tandem puternic”, care va distruge schemele de corupție din Chișinău.

La întâlnire au vorbit și alți candidați din municipiul Chișinău, dar și din alte localități precum Drochia, Râșcani, Cantemir, Glodeni, care au venit să-și susțină colegii din Capitală și să-i îndemne pe chișinăuieni să voteze echipa „Partidului Nostru”.

La finalul evenimentului, atât reprezentanții „Partidului Nostru”, cât și chișinăuienii prezenți la eveniment au organizat o scurtă acțiune de protest în fața Președinției, în semn de nemulțumire față de abuzurile tot mai frecvente ale președintelui Igor Dodon, despre care Renato Usatîi a spus că încearcă să preia „schemele și metodele lui Plahotniuc”. Protestatarii, în frunte cu Usatîi, l-au atenționat pe Igor Dodon să înceteze aceste practici, amenințând cu acțiuni mult mai dure.

Themes
ICO