Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Putin a anunțat țările care nu pot supraviețui într-un „război geopolitic dur”

Dacă o țară nu poate lua decizii suverane, este o colonie și nu poate supraviețui într-un „război geopolitic dur”, a spus președintele rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

„Dacă o țară sau un grup de țări nu este capabil să ia decizii suverane, este deja o colonie într-o anumită măsură. Totuși, colonia nu are astfel de perspective istorice, nu există șanse de a supraviețui într-o luptă geopolitică atît de dură”, a spus el.

Potrivit președintelui Rusiei, lumea se schimbă rapid, iar în aceste condiții un statut intermediar este imposibil: țara fie este suverană, fie poate fi considerată o colonie.

În mai, Putin a spus că niciun „jandarm mondial” nu poate opri țările care încearcă să ducă o politică independentă. El a remarcat că este ceva absolut fără perspectivă.

Anterior, Putin a subliniat că Alianța Nord-Atlantică depășește propria geopolitică și încearcă să influențeze procesele internaționale din alte regiuni. În opinia sa, NATO este din ce în ce mai implicată în politica altor regiuni și urmărește să controleze și mai mult situațiile internaționale.