Moldova

REACȚIA lui Igor Dodon privind inaugurarea WC-ului cu panglică roșie: Au luat-o razna cu PR-ul, dar problema există

"Este o situație stupidă, dar problema WC-urilor este". Este reacția șefului statului, Igor Dodon, după ce toaleta gimnaziului din satul Hiliuţi, raionul Râşcani, a fost inaugurată cu mare fast de către mai mulţi oficiali.

"Lipsa blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ este o problemă mare, iar cei care au luat decizia să rezolve această problemă sunt bravo. Să faci show din asta e o prostie totală. Să tai panglici prin..., nu e cea mai bună decizie, dar nu trebuie să faci show din asta. Eu credeam că acum cei care critică, când au fost la guvernare, de ce nu ați rezolvat problema toaletelor? Da, au luat-o prea razna cu PR-ul și le dăm peste cap, dar problema este. Este o situație stupidă, dar problema WC-urilor este și trebuie rezolvată", a declarat Igor Dodon, în cadrul tradiţionalei sale rubrici de pe Facebook "Preşedintele răspunde".

Publika.md amintește că, în plină pandemie, președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și primarul satului Hiliuți, Sandu Alexandru s-au înghesuit în ușa toaletei de la gimnaziului din localitate pentru a inaugura un grup sanitar. Chiar dacă se aflau într-o instituție școlară, aceștia au ignorat recomandările autorităților privind măsurile anti COVID-19, nu au respectat distanța socială și nu au poartat mască.

Citește și: Toaletă inaugurată cu fast în plină pandemie. Câțiva demnitari s-au înghesuit fără măști la tăiat panglica

Acțiunea a stârnit nemulțumirea opoziției, dar și a Avocatului Poporului pentru Drepturile Copilului, care a calificat-o drept revoltătoare și imorală.

Football news:

Rashford with 4 goals led the race of scorers of the season Champions League
Holand scored the most goals (12) in the first 10 matches in the Champions League
Pirlo about 0:2 with Barca: this match will help Juventus grow
Griezmann did not make any effective actions in 6 matches under Koeman
Ole Gunnar Solskjaer: Leipzig made Manchester United work hard. Rashford had a big impact on the game
Roberto victory over Juventus: the Best response to the unrest in Barcelona - it's a game
Ronald Koeman: Barcelona played their best match of the season against Juventus. We had a lot of chances