Moldova

Roibu către unioniști: Întoarceți miliardele!

Medicii români au văzut doar o mică moștenire lăsată de guvernele pro-europene și pro-unioniste, se arată într-o adresare a președintelui organizației de tineret ”Urmașii lui Ștefan”.

”Faptul că Republica Moldova a primit ajutor umanitar din partea României este un lucru salutabil, doar că păstra o mică doză de politică și populism, fapt confirmat de medicii români.

Pe această cale, vreau încă odată le mulțumesc medicilor care au venit în Republica Moldova să facă voluntariat. Este un gest mare, prietenesc. Citeam mesajul voluntarei Georgetei Matei care spunea că spitalele erau goale. Stimată doamnă aveți dreptate doar că aceste instituții s-au golit de mai mulți ani. Mii de persoane care munceau în sistemul medical au plecat în UE, în special în România”, a scris Roibu.

Totodată acesta a menționat că numai are rost să discutăm acum despre cheltuielile enorme pe care le are Republica Moldova pentru a crește noi medici sau simpli muncitori, ca într-un final să ne pomenim aplaudînd niște mașini venite cu un ajutor care nu acoperă nici 1% din ceea ce achităm anual.


”Dna Matei vă mulțumesc și sunt convins că acum înțelegeți mai bine ca oricînd motivele pentru care eu personal dar și sute de mii de cetățeni moldoveni reacționează astfel la ajutoarele materiale, și de ce oamenii nu și-au dorit să facă parte dintr-un spectacol politic pe care unii au vrut să-l organizeze în PMAN. Ar fi fost jignitor și în bătaie de Joc să aplaudăm pentru 3,5 milioane de euro cînd pro unioniștii au furat miliarde.

Mult stimată Georgiană, rugati-l pe dl Iohannis sau Orban, să nu ne mai trimită ajutoare ci să ofere Moldovei toate proprietățile corupților și unioniștilor de la noi din România, hotelele de la Slănic, apartamentele și casele din Pipera și Iași, casele de vacanță din Brașov. Asta ne-ar ajuta să procurăm mai mult echipament medical decît avem. Doar vilele foștilor deputați PL costă zeci de milioane de euro.

Așadar, să fim mai cumpătați, iar dacă ne ajutăm reciproc, așa și să fie. Trăiască prietenia moldo-română, fără interese meschine, politică și geopolitice, fără corupție”, mai scrie în adresarea lui Roibu


Football news:

The Premier League will resume on June 17 with Manchester City V Arsenal and Aston Villa V Sheffield (The Telegraph)
In Moscow, they will only allow running in a mask. This is harmful, it is better not to run at all
That little guy with the beard of a jihadist does not deserve to stay in the Real world. Spanish journalist about ISCO
Arsenal-2003/04, Manchester City-2017/18 and Atletico-2013/14 are among the best teams that did not win the Champions League (Football365)
Merson on the crisis because of a virus: Now the coaches will have to train. Clubs will no longer be able to pay 70-80 million for players
Inter Sports Director: We are not going to sell Lautaro. Barcelona knows our intentions very well
Manchester United continue to monitor Werner. The club believes that he will choose Liverpool