Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sistemul de alimentare cu apă din Fălești a fost modernizat

Circa 16.500 de locuitori ai orașului Fălești vor beneficia de servicii modernizate de alimentare cu apă potabilă, grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Lucrările de la Fălești au fost executate în perioada martie 2021 – mai 2022 în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”. Astfel, în cadrul proiectului au fost reabilitate și extinse 31,4 km de rețele de alimentare cu apă, dintre care 18,4 km – aducție magistrală și 13 km – conectări individuale. De asemenea, au fost construite / montate 113 cămine de vizitare, 62 de hidranți și au fost realizate 1625 de branșamente (conectări individuale).

Valoarea totală a proiectului constituie 35,88 milioane de lei, dintre care 32,57 milioane lei (circa 1,6 mln de euro) – acordați de Uniunea Europeană, și 3,31 milioane lei – contribuție locală.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL).