Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sportivii veterani, care au obținut AURUL și argintul la Campionatul European, PREMIAȚI de A.S.I.C.S. Printre medaliați e și Mihail Malear de 78 de ani, deținătorul unui RECORD impresionant - 15 titluri de campion MONDIAL și european

Judocanii moldoveni, reveniți cu medalii de la Campionatul European Masters din Grecia cu medalii de aur și argint, vor fi premiați de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). La Heraklion, veteranii sportului din Moldova au cucerit patru medalii de aur și una de argint.

Constantin Brînză, Muhtar Murtazaliev, Grigore Postica şi Piotr Curu s-au învrednicit de titlurie de campioni europeni, iar Mihail Malear a urcat pe a doua treaptă a podiumului de premiere. De remarcat că în categoria +100 kg, în lupta decisivă, s-au întâlnit doi sportivi moldoveni - Piotr Curu şi Mihail Malear.

„Sportivii moldoveni, care după încheierea carierei sportive se dedică activității de antrenor, dar participă cu multă sete de victorii și la competiții prestigioase pentru veterani, merită respectul și admirația din partea noastră. Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului îi va premia cu 10 mii de lei pentru fiecare medialie de aur, iar pentru argint, vom oferi 7 mii de lei”, a declarat directorul asociației, Gheorghi Barbarov.

Mihail Malear este autorul unui record impresionant, reușind să devină de opt ori campion mondial și de șapte ori campion european, o realizare de neegalat. La vârsta lui venerabilă, de 78 de ani, sportivul este plin de forță și motivație, continuând să se antreneze cu aceeași dăruire care îl caracteriza în tinerețe. A.S.I.C.S. a contribuit la participarea judocanului veteran la campionatul din Grecia, acoperind unele cheltuieli.

Constantin Brînză este de cinci ori campion european, multiplu premiant european, deținător al medaliei de bronz la Campionatul Mondial desfășurat în anul 2014.

Piotr Curu și-a adjudecat titlul de campion mondial în 2014. De asemenea, este multiplu premiant al Campionatelor Mondiale și Europene. Recent a devenit campion european.

În 2017, de argintul european s-a învrednicit Muhtar Murtazaliev, iar acum a devenit campion european.

Şi Grigore Postica, în premieră, a cucerit „aurul” european!