logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Moldova

Sternioală se declară nevinovat, iar avocaţii lui îl acuză pe procurorul Statnîi de acţiuni ilegale

"Domnul Oleg Sternioală, pledează nevinovat și consideră că atât procesul penal care i-a fost intentat, cât și învinuirile operate de Procuratura Anticorupție sunt de fapt doar formale, având drept scop real înlăturarea dumnealui din sistemul judecătoresc", se arată în declaraţia avocaţilor fostului vice-președinte al Colegiului Civil al CSJ, Oleg Sternioală.

În acelaşi timp, avocaţii îl acuză pe procurorul Roman Statnîi de acţiuni ilegale, printre care, difuzarea în presă a unor informaţii eronate, operarea cu probe mincinoase şi tentative de percheziţii neautorizate a locuinţei lui Sternioală. 

"Statnîi a mințit despre echipa de intervenție forțată, care nu a fost la fața locului. Acesta a mințit și despre faptul că avocații nu au contestat încheierea numită de el “ambiguă”. De asemenea, Statnîi a mințit, comunicând public despre cele 16 milioane de lei care precum că ar fi cheltuielile familiei Sternioală. Probele contrarii au fost prezentate în cadrul procesului penal.

Facem apel la instituțiile mass-media să ia în considerație prezumția nevinovăției dlui Oleg Sternioală în comunicările publice pe caz", se mai arată în Declaraţia avocaţilor lui Oleg Sternioală.

PUBLIKA.MD aminteşte că fostul magistrat Oleg Sternioală este vizat într-un dosar pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari, după ce oamenii legii au efectuat percheziţii, atât în biroul, cât şi la domiciliul acestuia.

Procurorii susţin că Sternioală ar fi acumulat împreună cu membrii familiei, venituri de circa 7 milioane de lei şi a cumpărat bunuri de lux în valoare de aproape 14 milioane de lei.

Themes
ICO