Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Toponimicul „Chișinău” va putea fi folosit în continuare de către Radio Chișinău

Într-o conferință de presă făcută la Buzău, alături de Președintele Emanoil Neagu, edilul capitalei a adus claritate cu privire la subiectul interdicției pentru Radio Chișinău de a folosi toponimicul ”Chișinău”.

„Săptămîna trecută, atîta dezinformare am urmărit din partea unor deputați, miniștri și se expuneau pe acest subiect, că nu încăpeau în propria piele de minciună.
Pe lîngă faptul că merg din oraș în oraș cei de la guvernare să zică cît este de rău să se prietenească cu primarul Ion Ceban de la Chișinău că tare se deranjează de sondajele interne și le este frică că eu sînt cel care le spun adevărul. Subiectul radio Chișinău, a fost un motiv să paraziteze cei din PAS pe emoțiile oamenilor și să îndruge tot felul de prostii.

Am menționat și la Buzău, că proiectul de decizie cu privire la utilizarea toponimicului „Chișinău” de către Radio Chișinău a fost elaborat din luna decembrie de către executivul Primăriei și propus spre CMC tot de echipa executivului Primăriei în luna Aprilie”, a declarat Ceban.

Proiectul de decizie a fost introdus de către executivul Primăriei și pe agenda ședinței CMC din data de 9 iunie curent.

Edilul spune că o dată ce nu va fi garanție că votul va fi pozitiv, se va merge pe o altă formulă.


„Astăzi, convoca consiliul primarului, este vorba de membrii cabinetului primarului și vom lua o decizie provizorie pînă la decizia CMC, ca Radio Chișinău să-și continue activitatea în formatul existent. Sper că toată procedura a fost pregătită conform legii”, a conchis primarul.