Moldova

Trei spitale din țară vor primi dispozitive medicale performante din partea Japoniei

Trei spitale din țară vor primi dispozitive medicale performante din partea Japoniei

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere a Acordului de grant cu Japonia, pentru livrarea echipamentelor medicale în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială, care presupune dotarea cu 2 dispozitive medicale roentghen X-ray a Clinicii „Emilian Coțaga” și Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” și un dispozitiv medical de Tomografie Computerizată pentru Spitalul Clinic Municipal de Copii “Valentin Ignatenco”.

Despre acest proiect dar și despre acțiunile care urmează a fi întreprinse în cadrul colaborării moldo-nipone, au discutat astăzi ministrul Viorica Dumbrăveanu cu E.S Katayama Yoshihiro, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova.

„Îmi exprim recunoștința pentru tot suportul acordat sistemului medical și social din Republica Moldova atît în perioada pandemiei, cît și de-a lungul anilor, prin intermediul acelor programe de dezvoltare precum: Kusanone, JICA, etc. Japonia este partenerul strategic al țării noastre, pe toate domeniile de activitate, contribuind esențial la dezvoltarea economiei și crearea locurilor de muncă”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.


La rîndul său, E.S Katayama Yoshihiro a apreciat munca depusă de echipa Ministerului în gestionarea crizei pandemice și a dat asigurări de deschidere pentru realizarea mai multor proiecte de dezvoltare în Republica Moldova.

Guvernul Japoniei este unul din partenerii strategici de dezvoltare ai sistemului sănătății din Republica Moldova, asistența externă fiind oferită prin intermediul JICA (Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională), Programul Kusanone, General Grand Aid și alte proiecte individuale. În perioada pandemiei, Japonia a oferit suport sistemului de sănătate din Republica Moldova, prin donarea de medicamente utilizate în tratamentul pacienților cu COVID-19.


Football news:

Leeds can buy Malinovsky for 20 million pounds
David Silva made his debut for Sociedad in a game against Real Madrid
Bayern Munich and Borussia Dortmund are Interested in Barcelona forward de La Fuente
Rodgers has 100 WINS in the Premier League in 210 games. Only Ferguson, Dalglish and Keegan have a better result among the Brits
Ferran Torres: I Knew that Manchester City have strong players, and in training I saw how
Leicester scored 6 points in the opening two rounds of the Premier League for the first time since the 2015-16 championship season
Magnus Carlsen: Edegor's Appearance at the start of my real is amazing