Moldova

VIDEO // Două camioane încărcate cu substanțe EXPLOZIVE, stopate pe traseul Chișinău-Bălți: Urmau să ajungă într-un depozit din apropierea carierei care aparține deputaților Andronachi și Nichiforciuc

Două autocamioane, încărcate cu substanțe explozive, au fost oprite pe traseul Chișinău - Bălți, la ieșire din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, și comuna Gornoe din raionul Strășeni.

Poliția susține că în autovehicule au fost depistaste 74 de cutii cu capsule detonator și circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax și UN 0241, produse în Romania și Ucraina. De obicei, asemenea substanțe sunt utilizate la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră.

Oamenii legii susțin că autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nu dețineau permisul de transport pentru astfel de mărfuri periculoase, iar conducătorii auto nu au fost instruiți cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau.

Totodată, actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală. Substanțele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse unei expertize tehnico-științifice, iar în acest caz ar putea fi deschis un dosar penal.

Poliția mai precizează că marfa urma să ajungă la „un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni”.

Amintim că, recent, deputatul PAS, Lilian Carp, a sesizat Procuratura Generală, solicitându-i să efectueze investigații la S.A „Cariera Micăuți” din Strășeni, care ar fi o afacere controlată de către deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi.

CITIȚI și Nichiforciuc și Andronachi ar acționa ca în „VESTUL SĂLBATIC” în privința exploatărilor miniere de la „Cariera Micăuți”. Cei doi ar ignora decizia INSTANȚEI și ar fi sprijiniți de POLIȚIE: „Strășeniul poate rămâne fără APĂ din cauza lor”

Extracțiile de calcar care au loc la această carieră, care presupun și producerea unor explozii de proporții, au loc cu încălcarea legislației, iar zona riscă să se transforme într-o „bombă ecologică”, inclusiv să lase Strășeniul fără apă.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi