Montenegro

Abazović i Kalač Petnjičanima čestitali Dan opštine

U ime platforme “Crno na bijelo” kandidati za poslanike Dritan Abazović i Hazbija Kalač uputili su danas čestitku povodom 4. avgusta, Dana Opštine Petnjica.

,,Mi čvrsto vjerujemo i odlučno se borimo da se Crna Gora mora osloboditi svih stega i okova neracionalnosti i neodrživo skupog i nefunkcionalnog državnog aparata koji je centralizovao i privatizovao svu političku i ekonomsku moć u jedan centar. Decentralizacija je prvi uslov oslobađanja i otvaranja tržišta roba i usluga, ali i ideja i komunikacija, posebno gradova i regiona naše zemlje koji su izgradili živi ljudski most sa evropskim gradovima i državama, kakva je upravo Petnjica”, istakli su oni u čestitki.

Oni navode i da će Petnjičani u slobodnoj i za saradnju sa svojom dijasporom otvorenoj državi Crnoj Gori, dobijati nevjerovatne šanse da Bihor učine mjestom povratka onih koji su morali otići, mjestom ostajanja, a ne iseljavanja, mjestom ulaganja stečenog kapitala po svijetu.

“Za takav Bihor neophodno je pomoći snage koje se istinski bore da Crna Gora postane pravna država, decentralizovana, ekonomski ojačana i poželjna i u svijetu prepoznata kao ekološka država sa najljepšim životnim prostorom. Dan opštine Petnjica prilika je za afirmaciju samostalno odabranog puta jedne od najmlađih opština u Crnoj Gori. Uz posvećen rad i angažman svih subjekata i u vremenu koje je pred nama, vjerujemo da će doći do realizacije ozbiljnih projekata koji ce učiniti život građana Petnjice mnogo boljim”, navodi se u čestitki platforme “Crno na bijelo” povodom Dana Opštine Petnjica.

Football news:

Pep Guardiola: city are still far from their best form. We have dropped 10 players
Zidane on Jovic's future: anything can happen. I can't say anything until the window closes
Flick on Bayern's Interest in Kramaric: I know him well, but I haven't heard anything about it
We have three clubs in this group stage of the Champions League. How did campaigns with two end up?
Solskjaer on transfers: No news. Working with what we have, Manchester United have a big squad
Guardiola confirmed that Zinchenko will stay at Manchester City
Bayern won 5 trophies in a year. To repeat the record Barca need to take another