Montenegro

Amfilohijev oporavak spor ali teče po planu

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i dalje se nalazi na bolničkom liječenju u Kliničkom centru Crne Gore gdje se oporavlja od upale pluća izazvane koronavirusom, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Prema riječima ljekarskog tima, Amfilohije se oporavlja planiranom dinamikom.

“Svi nalazi su u poboljšanju pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje u narednim danima. Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja nakon saznanja da je mitropolit negativan na koronavirus je kada se očekuje njegov izlazak iz bolnice. Ljekari ističu da je u ovom momentu to nezahvalno prognozirati i da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno kao i do sada, navodi se u saopštenju.

U MCP tvrde da je Amfilohije dobrog opšteg stanja i da je vidan svakodnevni napredak i u tom pogledu.

Kako su rekli, priroda bolesti i godine pacijenta i dalje su faktori koji opominju na oprez i strpljenje, kao i na sagledavanje i praćenje situacije sa pecijentima iz dana u dan.

“Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je uspeh u liječenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu. Upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija. Mitropolit je pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak”, zaključili su iz MCP.

Amfilohije se na bolničkom liječenju nalazi od 6. oktobra.

Football news:

Beckham returned to the cover of FIFA 23 years later. For this, he will get more than paid in real PSG
Barcelona transferred a 5 million Euro bonus to Borussia for Dembele's transfer. Catalans have already paid more than 130 million
Ramos and Benzema out of Real Madrid's bid for the Champions League match with Inter
Griezmann on Messi: I admire Leo, and he knows it. We have a great relationship
Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy 😊
Solskjaer about the match with Istanbul: these are the Champions of Turkey, it will be difficult