Montenegro

Deset mečeva sa deset ekipa i zajednička tabela

Sve glasnije informacije da bi fudbal mogao da dobije jedinstvenu Superligu natjerao je Uefu da razmišlja o promjeni formata grupne faze Lige šampiona. I kako javljaju evropski mediji, na pragu je rješenja.

Naime, u evropskoj kući fudbala najbliži su ligaškom dijelu 32 kluba u jednoj ligi. Po tome bi svaki klub imao deset mečeva protiv različitih rivala koji bi bili izabrani žrijebom. Nakon tih deset utakmica 16 najboljih bi nastavili takmičenje u nokaut fazi (prvi protiv 16, drugi protiv 15, itd), dok bi ekipe od 17. do 24. mjesta takmičenje nastavili u Ligi Evrope.

“Mislim da ćemo na ovaj način istovremeno i zaštititi klubove iz manje bogatih zemalja, ali i dovesti do toga da svi mečevi budu važni”, rekao je Lars Olson, predsjednik asocijacije Evropskih liga.

Ukoliko ovaj prijedlog bude usvojen najjače takmičenje na Starom kontinentu bi po novom sistemu krenulo od 2024. godine.

Football news:

Andrea Pirlo: One trophy doesn't change anything. I want to win more
Setien can lead China's Dalian. Benitez left the club yesterday
Manchester United do not want to join the Super League after the announcement of FIFA and UEFA. Real Madrid and Juve insist on creating a tournament
Sokratis will sign a contract with Olympiakos until 2022 and for 2.5 million euros
Barca defender Dest: I feel insecure. It's important to get it back and play the way it was before
Klopp on the Manchester United game: I don't feel any pressure from outside. All my life I put pressure on myself, so I got used to it
Zlatan about 0:3 with Atalanta: We should go for the result, but we couldn't. No excuses