Montenegro

DF pisao ambasadorki SAD-a: Da li Vaša administracija podržava stav Krivokapića da naši lideri ne mogu u Vladu?

Demokratski front pisao je ambasadorki SAD Džudi Rajzing Rajnke jer ih je, kako kažu, mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, obavijestio da mu je jedan inostrani faktor ultimativno saopštio da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mjesta u Vladi koja im je dao narod.

“S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka kojeg je mandatar imao u Vašoj ambasadi, željeli bi da čujemo od Vas, ili od nekog nadležnog u Stejt Departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav”, navodi se u pismu DF-a.

Kako ističu, njihove informacije iz krugova bliskih administraciji predsjednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

“Kako smo ovu informaciju o miješanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane”, navodi DF u pismu.

CdM je u subotu objavio da Krivokapić ne želi da u novoj vladi ministri budu trojica lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, jer on navodno želi da se okruži ljudima koji nemaju balast političke istrošenosti, sudskih postupaka, kako zbog domaće tako i zbog međunarodne javnosti.

<<<Krivokapić ne želi za ministre Mandića, Kneževića i Medojevića<<<

Potom je Mandić poručio da kao neko ko je Zdravka Krivokapića postavio na mjesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neće dozvoliti da crnogorski tajkuni, misleći na vlasnike koncerna Vijesti, ukradu narodnu volju i sastavljaju Vladu Crne Gore.

<<<Mandić: Neću dozvoliti da tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju vladu<<<

Ranije danas je poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore i predsjednik OO Nove srpske demokratije Podgorica Radoš Zečević saopštio da tajkunski mediji, iznajmljeni analitičari i kupljeni NVO aktivisti vode besomučnu kampanju protiv srpskog naroda i dosljednih političara u Crnoj Gori, psuju i vrijeđaju, finansiraju lažne ankete na koje se potom pozivaju u javnim nastupima.

<<<Zečević: Po tajkunskoj logici Vlada mora biti kako kažu tajkuni iz Vijesti, Ivanović sudi da bi se eliminisali lideri DF-a<<<

“Po tajkunskoj logici Vlada mora biti kako kažu tajkuni iz Vijesti, a ne narod. To hapšenje demokratije je u jasnoj poruci zašto naši vodeći političari po kojima se prepoznaje Demokratski front ne bi trebalo da budu dio kabineta Krivokapića. Zato što Željko Ivanović, tajkuni i razni sorošoidi to neće, a Krivokapić „mora“ da ispoštuje vlasnike Vijesti, a ne političare i stranke koje su ga dovele do pozicije mandatara”, dodao je on.

Football news:

Vatican on Maradona: the Pope remembers him in prayer and remembers their meetings with love
Flick about 3:1 with Salzburg: Very happy with Bayern's performance. Neuer-world-class goalkeeper
Tyson about Maradona: we were often compared. He was one of my heroes and a friend
The farewell ceremony with Maradona will take place in the presidential Palace and will last 48 hours. Expected 1 million visitors
Bruno, Sancho, Tadic and Cosens are the contenders for the best player of the week in the Champions League
Khabib reacted to Maradona's death: One of the greatest. Millions love football because of it
Gasperini on 2:0 with Liverpool: This is unbelievable. Atalanta played their football