Montenegro

Dopuniti optužnicu protiv Mrvaljevića

Nakon ročišta za kontrolu, Viši sud u Podgorici vratio je na dopunu istrage optužnicu protiv Zorana Mrvaljevića, kojom se tereti da je stvorio kriminalnu organizaciju i podstrekivao na ubistvo Nemanje Zurovca.

Optužnicom su obuhvaćeni i Krsto Vujić, Slobodan Vico, Zoran Žmukić i Jovan Rizić. Status svjedoka saradnika dodijeljen je Milanu Kankarašu.

Podsjetimo, na ročištu za kontrolu optužnice odbrana je isticala da je optužnica zasnovana na iskazu svjedoka saradnika Kankaraša, koji je, kako su naveli “nelogičan”.

Uz to, odbrana je navela da se mjere tajnog nadzora iz 2016. godine ne mogu koristiti kao dokaz uz optužnicu koja se odnosi na vremenski period iz 2019. godine.

Advokat Ognjen Radić naveo je prilikom kontrolnog ročišta da su optužbe protiv Mrvaljevića za podstrekavanje na ubistvo neosnovane obzirom da pištolj iz kojeg je ubistvo trebalo biti počinjeno ne postoji.

Kako dodaje advokat Radić, taj pištolj, kako j e precizirano optužnicom, je nepoznate marke i obezbijeđen je preko neidentifikovanog člana kriminalne organizacije.

“Svjedok saradnik objasnio da je sve to otuđio za drogu koju konzumira, što govori o njegovom kredibilitetu. A šta je sa mecima koji su dobijeni a nisu prodati. Sve ovo ukazuje da tog pištolja nije ni bilo”, kazao je advokat Radić.

Branilac Žmukića, advokat Srđan Lješković, naveo je na ročištu za kontrolu da SDT ne pruža nijedan dokaz za tvrdnje svjedoka saradnika.

“On je ispričao da Žmukića poznaje od ranije, da je čitavo vrijeme u ekipi Vladimira Roganovića i Duška Roganovića, da je stalno bio sa njima, vozio ih i da je njemu dao kriptovani telefon u kom su pod pseudonimima bili upisani Vladimir Roganović, Zurovac, Igor Bošnjak, Duško Roganović, Ilija Aleksić, Žmukić… SDT ne pruža nijedan dokaz za to. Telefon ne postoji… Osim toga, i Mrvaljević je na saslušanju rekao da ne poznaje mog branjenika i da ne mogu biti ni prijatelji, jer je Žmukić prijatelj drugima. SDT to ne navodi u optužnici”, naveo je tada Lješković.

Football news:

Napoli players came out in t-shirts with Maradona's name and number 10 for the Europa League match
Daniele Bonera: Milan is happy with the game with Lille and only regrets the result
Neymar on Maradona: You will always remain in our memory. Football is grateful to you
If football was a movie, Diego would be its main character. Showsport readers say goodbye to Maradona
Napoli fans held a fire show in front of the stadium in memory of Maradona
Maradona signed documents about embalming and exhibiting. Family didn't know
Zorc about the future of Holland: We have long-term plans with him