Montenegro

Džodi Foster i Benedikt Kamberbač zvijezde filma The Mauritanian

Predstojeća pravna drama Kevina Mekdonalda može se pohvaliti vrhunskom glumačkom postavom i aktuelnom premisom.

Prije nekoliko sedmica saznali smo da će drama “The Mauritanian” učestvovati u ovogodišnjoj trci za Oskara, a dobili smo i prvi trejler koji izgleda prilično dobro.

Dvostruka oskarovka Džodi Foster glumi Nensi Holander, advokaticu koja preuzima slučaj Mohamedoua Oulda Salahija u roli Tahara Rahima, koji je optužen za regrutaciju terorista koji su se avionom zabili u Svjetski trgovinski centar 11. septembra.

Mohamedou, koga je uhapsila američka vlada godinama je ležao u zatvoru bez optužbi i suđenja, gotovo gubeći svaku nadu sve dok ne pronađe saveznike u Nensi i njenoj saradnici Teri Dankan koju igra Šajlin Vudli.

Zajedno se suočavaju sa bezbroj prepreka u očajničkoj potrazi za pravdom. Njihovo kontroverzno zagovaranje sa dokazima koje je otkrio vojni tužilac potpukovnik Stjuart Kouč, na kraju otkriva šokantnu i dalekosežnu zavjeru. U ulozi Kouča pojavljuje se još jedna zvijezda, Benedikt Kamberbač.

Zakari Levi i Samer Usmani takođe se pojavljuju ulogama, dok su scenario napisali MB Traven, Rori Hajns i Sohrab Nošrivani, na osnovu Salahijevih memoara “Guantánamo Diary”.

Memoari se fokusiraju na zadržavanje Salahija u zalivu Guantanamo od 2002. do 2016. godine gdje je proveo 14 godina prije nego što je pušten na slobodu. Postao je prvi zatvorenik iz ovog zatvora koji je objavio knjigu dok je bio tamo.

Football news:

Werner has not scored in 11 games in the Premier League. He has 1 goal in his last 15 games for Chelsea
Manchester United are ready to offer 12 million euros for defender Lance Medina. In September, he was called up to the Argentina national team for the first time
Player Eibar Enric and defender Girona Luna were sentenced to 2 years in prison on probation for publishing a video of a threesome
Bayern will play Egypt's Al-Ahly or Qatar's Al-Duhail in the Club World Cup semi-finals
Villalibre about delaying time by Athletic: Barcelona is worth a billion euros, and we wanted to win the Super Cup at the cost of our lives
Andrea Pirlo: Juventus want to win a tenth league title. Now is a difficult moment, but the ambitions remain the same
Dynamo crossed the medical examination and Cyberpunk 2077: they decorated the hospital with graphics and stuffed everything with Easter eggs