Montenegro

Evropska unija najstrože osudila napad u Nici i iskazala solidarnost sa Francuskom

Vođe 27 zemalja članica Evropske unije najstrože su osudili napad u Nici i iskazali svoju “solidarnost” sa Francuskom pozivajući na “dijalog između zajednica i religija”.

“Osuđujemo nastrožim izrazima te napade koji takođe predstavljaju napade na naše zajedničke vrijednosti. Pozivamo vođe cijelog sveta da rade na dijalogu i razumijevanju između zajednica i religija, a ne na podjelama”, navodi se u zajedničkom saopštenju koje je na svom Tviter nalogu objavio predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Oni su naveli da su “šokirani i rastuženi zbog terorističkih napada u Francuskoj”.

Njihovo kratko saopštenje ne pominje slobodu izražavanja ni karikature proroka Muhameda koje je nedavno objavio francuski nedeljnik Šarli ebdo, što je izazvalo velike teznije između muslimanskih zemalja i bijes turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

“Ujedinjeni smo i čvrsti u našoj solidarnosti sa Francuskom, francuskim narodom i vladom, u našoj zajedničkoj i trajnoj borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizna”, navodi se u saopštenju.

Football news:

Maradona's son said goodbye to his father: You will never die, because I will love you until my last breath
Jose Mourinho: Chelsea have an amazing squad. Can play Mendy or the most expensive goalkeeper in the history of the Premier League
Andrea Pirlo: Ronaldo is a bit tired after so many games. We agreed that he will rest
Maradona's manager: Diego didn't want to live anymore. He allowed himself to die
Eder Sarabia: I hope Barcelona will once again be the team that made us enjoy football like no other
Maradona is a major figure in the life of Director Paolo Sorrentino. He believes that Diego saved his life, and calls the Argentine his guide to the world of art
Barca presidential candidate farre: I want Messi to become the honorary President of the club. He will stay