Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hrabri drugari Dario Soković i Sajra Karović kod predsjednika opštine Pljevlja

Pogledajte i

Dario sa načelnikom Đurđevićem

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Haris Đurđević je danas u službenim prostorijama ugostio dječaka Daria koji …

Pljevaljske Novine Društvo 74 Pregledi

Dvoje drugara Daria Sokovića i Sajru Karović danas je primio predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević, koji je upriličio prijem za djecu i njihove roditelje. U neformalnom razgovoru  ukazao je na važnost međusobne građanske solidarnosti čiji je primjer dao osmogodišnji Dario, ali i na neophodnost poštovanja kodeksa novinarske struke, posebno kada se izvještava o djeci, saopšteno je iz Kabinet predsjednika Opštine.   Dario jje pokazao izuzetnu hrabrost i prisebnost pokušavajući da pomogne dvije godine mlađoj drugarici koja je upala u kanal sa vodom dubine metar i po.

„Događaj nije prošao nezapaženo ni u očima pljevaljske lokalne uprave. Zadovoljstvo mi je što smo danas sa Dariom, Sajrom i njihovim roditeljima u opuštenom razgovoru sumirali utiske o događaju koji nam je poslužio kao upozorenje, ali je probudio i lijepa osjećanja divljenja Dariovoj hrabrosti i Sajrinoj smirenosti. Takođe, razgovarali smo i o profesionalnom činu policijskog službenika Novice Tomaševića, čijom brzom reakcijom je događaj završen u korist svih nas“, kazao je Kovačević.

Tim povodom, predsjednik Opštine uručio je Dariu i Sajri skromne poklone uz želje da njihovo prijateljstvo traje dugo i da svojim djelovanjem i ubuduće daju dobar primjer društvene odgovornosti i humanosti.

Dario i sarja