Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Incident na svadbenom veselju: Kad je pogodio metak, u naručju držala bratanića

Komšije smo i dobri prijatelji sa porodicom kod koje je bilo veselje. Desilo se nesrećno i nenamjerno ranjavanje. Mi smo tu porasli zajedno i znam da niko nije imao nikakvu zlu namjeru, ističe Nataša.

Pljevljanka Nataša Koćalo, koja je prošle nedjelje ranjena tokom svadbenog veselja u komšiluku, oporavlja se od povreda u pljevaljskoj bolnici. U razgovoru za „Dan“ kazala je, između ostalog, da je u momentu kada je pogođena iz vatrenog oružja u naručju držala bratanića. Ističe da se nakon njenog ranjavanja najbolje snašla njena snaha, dok su svi drugi bili zatečeni.

Ova djevojka, koja nije željela da objavimo njenu fotorafiju, naglašava da je zahvalna Bogu što je sve prošlo bez težih posledica i apeluje na sve koji organizuju veselja ili odlaze na njih da ne koriste vatreno oružje za šenlučenje.

– U momentu kada me je pogodio metak, u rukama sam držala svog malog bratanića. Osjetila sam neku toplinu, a onda sam vidjela krv. Uplašila sam se da je to krv od mog bratanića, ali sam odmah potom shvatila da sam ja pogođena – ispričala nam je Nataša.

Dječaka je odmah dodala sestri koja je stajala pored nje, a onda se okrenula na drugu stranu i obratila se snahi, koja je takođe bila u blizini.

Objašnjava da je ostala na nogama, odnosno da je samo pokleknula, jer su je hici pogodili u predjelu nogu. Nije gubila svijest i shvatila je šta se desilo.

– Vrlo brzo sam shvatila da su me pogodili zalutali meci. U tom šoku ljudi su stajali ne shvatajući šta se zbiva, samo se snašla moja snaha, koja je pritrčala, sjeli smo u automobil i odvezli su me u Hitnu pomoć. U stvari, moja snaha je jedan veliki heroj. Odmah je shvatila šta se desilo i požurila je da mi pomogne – ističe naša sagovornica.

Ona je već sedam dana u pljevaljskoj bolnici, oporavak uspješno protiče i trenutno se dobro osjeća.

Žali zbog svega što se desilo i apeluje na sve da na veseljima ne koriste vatreno oružje.

– Vatreno oružje ne bi trebalo niko da koristi i apelujem na sve ljude koji organizuju veselja ili odlaze na njih da se uzdrže od šenlučenja vatrenim oružjem, jer se uvijek može desiti nesreća – kaže Nataša.

Naglašava da je i ono što se njoj desilo nesrećan slučaj i ističe da nikoga ne krivi za to.

– Nisam išla na to svadbeno veselje, iako sam bila pozvana. Izašla sam ispred kuće da propratim veselje, na koje je trebalo da pođu moji ukućani. Nikoga ni za šta ne okrivljujem. Ne tražim nikakvu odštetu. Komšije smo i dobri prijatelji sa porodicom kod koje je bilo veselje. Desilo se nesrećno i nenamjerno ranjavanje. Mi smo tu porasli zajedno i znam da niko nije imao nikakvu zlu namjeru – ističe Nataša.

Osumnjičeni na slobodi, nastavljaju se izviđajne radnje

Nakon ranjavanja Nataše Koćelo, policija je lišila slobode F.Ć., G.Ć., S.O. i V.V. i oni su proslijeđeni tužilaštvu na dalje postupanje. Tužilac u ODT-u Pljevlja Sanja Golubović odredila je osumnjičenima tužilačko zadržavanje od 72 sata, ali od sudije za istragu nije tražila određivanje pritvora. Nakon što je isteklo tužilačko zadržavanje, ta lica su puštena da se brane sa slobode. Golubović je za „Dan“ kazala da se nastavljaju izviđajne radnje.

Naglašava da su se u javnosti mogli čuti mnogi navodi o njenoj navodnoj povredi kuka, kao i druge priče koje nisu istinite.

– Ljekari su mi rekli da taj dan treba da slavim kao drugi rođendan jer sam prežijela. Kako su mi kazali, da su najveći svjetski stručnjaci crtali putanju kuda će meci da prođu a da ne ostave nikakve veće posledice ne bi je tako nacrtali. Imala sam mnogo sreće – kazala je Nataša Koćalo.

Izvor-dan