logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Montenegro

Kampaco: Poslije Srbije smo plakali, sad je sve normalno

Košarkaš Argentine Fakundo Kampaco kaže da ekipa još uvijek nije svjesna postignutog rezultata na ovogodišnjem Mundobasketu, poručivši da jedva čeka finale sa Španijom.

“Gaučosi” su do borbe za titulu svjetskog prvaka stigli pobjedom nad Francuskom, a Kampaco je i ovoga puta, uz majstora Luisa Skolu, bio udarna igla Argentine.

“Fantastično je to što radimo, mislim da ne shvatamo šta radimo. To što nismo svjesni nam pomaže malo jer se nešto nevjerovatno događa. Igrali smo fantastično sa Frnacuskom, morali smo da igramo dobru odbranu i da zaustavimo njihove igrače .Znali smo da Furnije, Gober i De Kolo mogu uvijek da pogode i mislim da su igrali lošije od svog prosjeka. Timska odbrana je bila nevjerovatna”, kazao je Kampaco.

Slijedi bitka za trofej – rival Španija, zemlja u kojoj igra Kampaco, a mnogo njegovih kolega iz Reala brani boje “crvene furije”.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO