Montenegro

Korona u Americi bila prije Vuhana?

Američki centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je da je, na osnovu istraživanja, koronavirus bio u Americi prisutan i prije zvaničnog potvrđivanja u Kini.

Prema navodi tog američkog Centra, američki ljekari dijagnoszifikovali su zvanično prvi kovid slučaj kod jednog pacijenta u januaru 2020, na osnovu čega je zaključeno da je virus najvjerovatnije već cirkulisao Amerikom.

Studija je objavljena u svim stručnim magazinima, a zasnivala se na testiranju 7.400 uzoraka krvi uzetih s teritorije devet saveznih američkih država i to između 13. decembra 2019. i 17. januara 2020.

Otkriveno je da su kod čak 106 nađena antitijela na koronavirus, što ukazuje da su te osobe bile pozitivne i da su preležale kovid 19.

To znači, navodi se dalje u studiji, da je koronavirus slobodno cirkulisao širom zemlje mnogo prije nego što je Kina priznala da ima novi virus u Vuhanu.

Takođe, američki istraživači povezali su sve te podatke i sa zvaničnom statistikom da je u Americi početkom 2019. registrovan povećan broj pacijenata sa simptomima nalik gripu, ali sa izuzetno jakim kašljem.

Međutim, ovo nije revolucionarno otkriće jer su se teorije da je koronavirus nastao van tla Kine već javljale.

Na primjer, italijanski stručnjaci za karcinome su slučajno otkrili da je u krvi pacijenata koje su oni testirali iz potpuno drugog razloga, bilo već antitijela specifičnih kod pacijenata koji su preležali koronavirus.

Takođe, slične studije postoje i u Francuskoj i Grčkoj.

Football news:

Arsenal want to play the Europa League away match with Benfica on a neutral field due to a possible ban on flying to Portugal
Coach Istanbul Webo on the scandal: Tuchel did not show solidarity. I am furious, I was discriminated against
Barcelona did not pay the players for six months in December, although they took out a loan. The club promises payments in February
Messi is in Barca's bid for the Cup game with Rayo Vallecano. Dest will not play due to muscle problems
Gerrard on Lampard's resignation: Chelsea have a history in this matter, so no surprises
Golovin about the nickname Tsar: Nothing more than a joke. This is necessary for the media and fans, but I am a football player
David De Gea: I try to be a leader for Manchester United. I have the experience of winning big titles here