Montenegro

Luka Bokan sproveden u zatvor

Sudija za istragu odredio je Luki Bokanu 30 dana pritvora zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je nezvanično CdM-u iz policije. Bokan je sproveden u zatvor.

Podgorička policija uhapsila je prekjuče Bokana zbog sumnje da je jedna od osoba koje su učestvovale u aktiviranju eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Bahus” koje se nalazi u Ulici serdara Jola Piletića u Podgorici, čiji je vlasnik bezbjednosno interesantno lice Borislav Dvoržnjak iz Berana.

Iz policije su ranije kazali da su dva nepoznata izvršioca dva sata iza ponoći 19. novembra pješke došla sa zadnje strane restorana “Bahus” i čekićem slomila jedno prozorsko staklo, polila benzinom prostor i zapalila zavjesu.

Brzom reakcijom Vatrogasne jedinice i policije požar je lokalizovan i spriječeno je širenje vatre u lokalu.

Tokom uviđaja policija je pronašla predmete koji potiču od izvršilaca, a koji su korišćeni u izvršenju ovog krivičnog djela.

Osim toga, sprovodeći dalje policijsko-tužilačke aktivnosti juče su izvršeni pretresi na dvije lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica Bokan i Marko Milutinović kod kojeg je pronađena određena količina opojne droge heroin, kese za pakovanje za ove opojne droge, vaga za precizno mjerenje, 44 komada različitih vrsta tableta sa liste opojnih droga, 11 ključeva od različitih vozila, dva sredstva komunikacije, pištolj nepoznate marke, kao i galon za tečnost, za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Football news:

Bayer have lost 4 of their last 6 Bundesliga matches. He did not concede from the beginning of the season to this series
Mikel Arteta: Lampard is a Chelsea legend. I would like the club to support him and give him a chance
Sevilla forward En-Nesiri beat Messi and Suarez to reach the 1st place in the list of La Liga scorers
Zlatan plays his 600th match in the championship
Stefano Pioli: Atalanta almost reached the semi-finals of the Champions League. But Milan is aware of its strength
Real Madrid are not quite happy with Mehndi. Garcia from Rayo and Gutierrez from Castilla are candidates for replacements
Yarmolenko scored for West Ham for the first time since September