Montenegro

Milačić: Partijska pripadnost nije mjerilo za mjesta po dubini

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić kazao je za Dan da nema nikakve sumnje da će vlada biti formirana na sjednici 2. decembra, i poslao punu podršku mandataru Zdravku Krivokapiću u predstojećem procesu “demontaže kriminalnog sistema i stvaranja demokratskog, ekonomski stabilnog, relaksiranog i zdravog društva”.

Kazao je i da u poređenju sa tri decenije, koliko se čekalo na promjene, tri mjeseca čekanja na formiranje vlade i nije mnogo, kako se to želi predstaviti u javnosti.

“Očekujem da će vlada biti formirana na narednoj sjednici. Građani su nam dali taj zadatak i mislim da, bez obzira na sve čemu svjedočimo prethodnih dana, nema toga u okviru nove parlamentarne većine koji bi doveo u pitanje izglasavanje prve slobodne vlade Crne Gore u istoriji”, kazao je Milačić.

Kako je dodao, narod je još jednom pokazao i nakon 30. avgusta da je na visini istorijskog zadatka, pa ogromnim pritiskom ne dozvoljava i neće dozvoliti 2. decembra poigravanje sa njihovom voljom.

“Ovo nije lak proces i, za razliku od dosadašnjih maltene jednopartijskih vlada, imaćemo vladu koju će, siguran sam, podržati tri koalicije koje okupljaju mnoštvo različitih političkih partija. Stoga uopšte nije neprirodno što je ovaj proces trajao nešto duže, ali šta je par mjeseci u odnosu na tri decenije, ali i u odnosu na istoriju u koju će sigurno biti upisana prva demokratska vlada Crne Gore”, poručio je Milačić.

Milačić je prokomentarisao i napuštanje poslaničkog kluba Demokratski front kao i špekulacije da sa Radničkom partijom i Ujedinjenom Crnom Gorom pravi poseban poslanički klub.

“Smatrao sam poštenim da kada već postoje očigledne političke razlike, jedna od njih je i odnos prema profesoru Krivokapiću, da nastupam u parlamentu samo ispred Prave Crne Gore i, dodaću, naroda Crne Gore. Ako već postoje razlike, koje su potpuno legitimne, pošteno je i prema narodu definisati ih i putem organizacije u pogledu poslaničkih klubova. Što se tiče formiranja posebnog poslaničkog kluba, to se više tiče pomenutih političkih subjekata i na njima je da se u sk ladu sa svojim političkim planovima prvo odrede o tome”, kazao je Milačić.

O podjeli mjesta po dubini u novoj izvršnoj vlasti, Milačić je kazao da je najbitnije od svega da ona pripadnu najboljima.

“Mjesta po dubini, ako smo se zaista borili za istinsku demokratiju, treba da budu raspoređena najboljima, bez obzira na političku i partijsku pripadnost, tako da će se Prava Crna Gora pridržavati jedino tog načela i ponudiće kvalitetan kadar koji želi i može da doprinese razvoju Crne Gore, a na nadležnim organima je da cijene kvalitet svakog našeg, ali i bilo čijeg, kandidata”, zaključio je Milačić.

Football news:

Midfielder Bayer Amiri was called a fucking Afghan. After the match, the Union player apologized
Ozil and Arsenal have agreed to terminate their contract. He will complete the move to Fenerbahce at the weekend
Klopp on Bruno: Outstanding player, leader. Good transfer for Manchester United, unfortunately
Paul Ince: Manchester United can beat Liverpool. Two years ago, I would not have said that
Brunu on the Manchester United penalty talk: I don't care. Our attacking players are fast, it is normal that sometimes they earn a penalty
Matip returned to Liverpool's general group ahead of the game against Manchester United. A decision on his participation has not yet been made
Mourinho wants to return Eriksen to Tottenham. The high salary of the player can prevent