Montenegro

Mornar ohrabren

Kvalitet širine rotacije Mornar je pokazao u pobjedi nad Splitom u gostima 95:87, to je ono što Barane čini legitimnim kandidatom u borbi za vrh ABA lige.

Čak 50 poena tim Mihaila Pavićevića postigao je u reketu, a sa 22 asistencija pokazao je uigranost i kreativnost u meču u kojem je imao i 17 poena deficita. Od sredine druge četvrtine meča 8. kola ABA lige preokret su donijeli igrači sa klupe (Šehović, Jeremić, Lazić). A bek Džejkob Pulen igrao je sve bolje do kraja, duel završio sa 27 poena (8-7 za dva, 5-2 za tri poena, 7-7 sa linije bacanja).

“Veoma bitna pobjeda za nas, uoči pauze zbog mečeva reprezentacija i perioda kada ćemo moći dodatno da radimo. Nakon teškog perioda smo ostvarili ovakvu pobjedu za koju smo se žestoko borili, u meču za koji sam znao da će biti izuzetno težak do kraja”, poručio je trener Mihailo Pavićević.

Mornar je imao na na kraju čak devet skokova manje od protivnika, kojem je dozvolio čak 15 ofanzivnih skokova. Split je ubacio čak 27 poena iz ,,druge šanse, a Mornar svega četiri…Ipak, ekstra-kvalitet opcija Barana bio je presudan do kraja. Protiv svježijeg rivala, tri dana nakon gostovanja Breši u Italiji, Mornar je uspio da ostvari trijumf u relativno mirnoj završnici u gostima. A Split treba cijeniti, iako je prošle sezone igrao u ABA 2 ligi. Hrvatski klub, nasljednik trostrukog prvaka Evrope, je ostavio izuzetan utisak na startu ABA sezone. I poprima okvire ozbiljnog kluba, dostojnog košarkaške sredine kakva je Split.

“Moj razlog zašto sam počeo da igram košarku leži ovdje u Splitu, u imenu Damira Šolmana. Zbog njega sam počeo da igram, a bio sam mnogo talentovaniji za neke druge sportove… I čitavog života sam nosio broj 12”, rekao je Pavićević.

Do kraja meča, presudna je ipak bila odbrana, a u defanzivi je Mornar ostavio bolji utisak u odnosu na rivala. To je istakao i trener Splita Ivica Skelin. Mornar će u narednom meču 5. decembra dočekati Partizan u ABA derbiju a za taj duel je partija u Splitu apsolutno ohrabrenje. Sa skorom 6-1 u regionalnoj ligi ekipa je dokazala kvalitet, a sada će imati prostor da radi i unaprijedi formu.

Football news:

Thomas Tuchel: I thank Chelsea for their trust, it feels amazing. We all respect Lampard's work
Chelsea will commemorate sportsmen victims of the Holocaust before the match against Wolverhampton
Tuchel has taken charge of Chelsea
Barcelona has confirmed that the presidential election will be held on March 7
The Premier League changed the rule outside the game after a strange goal by City: Rhodri took the ball away, jumping out of the offside, and gave the goal
Emery will buy the third division club Real Union, where his grandfather and father played. He was among the founders of La Liga
Vazquez is likely to leave Real Madrid (As)