Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Na dvogodišnjem intenzivnom kursu engleskog 17 pljevaljskih srednjoškolaca

Program „Access“ pohađaće 17 učenika prvih i drugih razreda pljevaljskih srednjih škola, koji će kroz interaktivne radionice i primjenu savremenih metoda i tehnika rada imati priliku da razvijaju kreativnost, timski rad i liderske vještine, a prije svega da unaprijede svoje komunikacijske vještine i upoznaju se sa američkom kulturom i vrijednostima.

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i otpravnik poslova U.S. Embassy Podgorica Kris Karber svečano su, danas u Centru za kulturu, otvorili „Access“ – novi program naprednog učenja engleskog jezika za pljevaljske srednjoškolce.

„Iskreno se zahvaljujem na pozivu i prilici da svjedočim realizaciji još jedne u nizu akcija koje uz pomoć naših američkih prijatelja sprovodimo ovde u Pljevljima. Program „Access“ će, siguran sam, još jednom potvrditi da su, sa jedne strane, Pljevlja sredina sa izuzetnim učenicima kojima će znanja usvojena na ovom Programu pomoći u daljem izgrađivanju lične i profesionalne karijere, a sa druge strane potvrditi naše iskreno partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje traje i razvija se u kontinuitetu“, rekao je predsjednik Opštine na prigodnoj svečanosti upriličenoj u Centru za kulturu.

17 pljevaljskih srednjoškolaca na kursu engleskog jezika
17 pljevaljskih srednjoškolaca na kursu engleskog jezika

Američki diplomata je poželio je dobrodošlicu novoj grupi učenika u Access porodicu.

„Naš program u Pljevljima je šesti program učenja engleskog jezika koji pokrećemo u Crnoj Gori. Posebno nam je drago što sprovodimo program na sjeveru, u Pljevljima. Program je mnogo više od kursa učenja engleskog jezika, iznad svega Akses program je jedinnstvena prilika za učenje, razvoj i razmjenjivanje iskustava. Učenici unaprijeđuju znanje engleskog jezika učeći o američkoj kulturi i istoriji, istovremeno razmijenjujući iskustva i stvarajući prijateljstva za cio život”, kazao je Kris Karber, otpravnik poslova Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Access Microscholarship program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira američki Stejt department, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

Pljevlja.me