Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Održana konstitutivna sjednica Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“

Na sjednici lokalnog parlamenta održanoj 5. juna 2023. godine za članove Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“ izabrani su: Velibor Pupović, Tijana Laković, Mira Pejatović, Luka Kovačević i Dragana Vuković.

U petak 16. juna 2023. godine u 11 časova održana je konstitutivna sjednica Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“. Sjednica je zakazana posle odluke odbornika lokalnog parlamenta o izboru članova savjeta javnih ustanova.

Na konstutitivnoj sjednici Savjeta JU „Centar za kulturu Pljevlja“ za predsjednika ovog tijela izabran je Velibor Pupović. Članovi Savjeta su preuzeli kompletnu dokumentaciju o dosadašnjem radu Centra za kulturu.

Da li će uskoro predsjednik Savjeta Centra za kulturu zakazati novu sjednicu na zahtjev tri člana i da li će doći do promjene na mjestu direktora Centra za kulturu ostaje da se vidi. Prema nezvaničnim informacijama postoji više lica koja su u slučaju smjene sadašnjeg direktora, zainteresovana za obavljanje te funkcije.

Pljevaljska javnost je posebno zainteresovana za rad JU „Centar za kulturu Pljevlja“ poslije nedavnog reagovanja predsjednika opštine Daria Vraneša u vezi rada direktora Centra za kulturu Nebojše Rubežića. Vraneš je, tada podnio krivičnu prijavu protiv Rubežića zbog, kako tvrdi, nezakonitog zapošljavanja.

Još uvijek aktuelni direktor Centra za kulturu je u obraćanju medijima demantovao navode Vraneša, i istakao da će zatražiti da nadležna inspekcija preispita ugovore o radu angažovanih lica u Kabinetu predsjednika opštine, kao i da li njihove stručne kompetencije odgovaraju važećem Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Izvor-pvinformer