Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Podnesene prve ostavke na mjesta odbornika u pljevaljskom parlamentu

Posle današnje konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta u Pljevljima, podnesene su prve ostavke na mjesta odbornika novog skupštinskog saziva. Ostavke su podnijeli iz Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin, Dušan Janjušević i Bojan Krvavac.

Iz Ujedinjene Crne Gore ostavku na mjesto odbornika je podnijela i Vela Mićković, umjesto koje na mjesto odbornika dolazi Dejana Petrić. Nedavno je iz Pokreta za Pljevlja najavljeno da će umjesto dr Novice Stanića odborničko mjesto popuniti Božidar Bajić.

Ostavke na mjesto odbornika sa odborničke liste Demokratskog fronta će podnijeti Milan Lekići i Dario Vraneš, a vjerovatno i još po neko sa liste odbornika, ako preuzmu važne funkcije u opštini Pljevlja, koje bi ih dovele u sukob interesa.

Iz Koalicije oko DPS-a smatraju da niko od odbornika neće biti u konfliktu interesa, jer mjesta predsjednika opštine i direktora „Čistoće“ napuštaju Rajko Kovačević i Saša Ječmenica, a odbornik iz redova Bošnjačke stranke Amra Strujić je već podnijela ostavku na mjesto sekretara Sekretarijata za opštu upravu.

Ipak prema informacijama koje su potvrđene našem portalu ostavku na mjesto odbornika sa liste DPS-a će podnijeti dr Ermin Harbić, a nezvanično to će uraditi i dr Željko Jelić.

Ranije su ostavke najavili i ljekari, nosioci liste SNP – URA, Saša Grbović i Idris Nidal, a umjesto njih novi odbornik sa liste SNP-a će biti Ratko Pejović, dok sa liste URA još nije donesena odluka da li će to biti Veselin Bošnjak ili Radivoje Vojinović.

Ono što je sigurno je da će nastavak prve sjednice donijeti značajne promjene u odborničkim klupama i verifikaciju mandata novim odbornicima političkih partija koje su osvojile mandate na prethodnim lokalnim izborima iz oktobra prošle godine.

Izvor-pvinformer