Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Predsjednik Vraneš – Iznesite javno imena odgovornih za dug Vodovoda od 3 miliona eura

Pogledajte i

Predsjednik Odbora direktora Željezare Marko Perunović podnio ostavku zbog, kako tvrdi, nenamjerne greške koju je …

Pljevaljske Novine Ekonomija 31 Pregledi

Predsjednik Opštine Pljevlja, dr Dario Vraneš, pozvao je odbor direktora „Vodovoda”, predsjednika odbora Miroslava Bata Anđelića i novoizabranu direktoricu Biljanu Đondović da javno izađu pred građane i iznesu podatke o dugovima preduzeća koji su narasli na frapantnih tri miliona eura kao i imena direktora i njihovih saradnika za vrijeme čijih su mandata nastali enormni dugovi. Imena odgovornih se ne smiju skrivati, poručio je, između ostalog, Vraneš tokom obilaska pogona „Vodovod”, postrojenja za preradu vode Pliješ i kolektora za otpadne vode. Predsjednik je sa direktoricom Đondović, predsjednikom odbora direktora Miroslavom Anđelićem kao i predstavnikom radnika Peđom Ljiljanićem obišao pogone i u neposrednom razovoru sa radnicima se upoznao sa nehumanim uslovima u kojima radnici rade, zastarjelom opremom, malobrojnom izraubovanom mehanizacijom koja je većim dijelom u kvaru, minimalnim platama i stanjem u preduzeću kojem prijeti bankrot.

Vraneš je zahtjevao od novoizabrane direktorice i predsjednika odbora da u najskorijem roku izađu pred javnost, iznesu svu dokumentaciju na svjetlost dana i prezentuju za vrijeme čijeg mandata su nastali akumulirani gubici od tri miliona evra. Takođe, predsjednik je insistirao da se imena odgovornih ne smiju skrivati već da bi ih trebalo pozvati na eventualnu krivičnu odgovornost i uključiti tužilaštvo u rad.

Predsjednik je na kraju konstatovao da problem „Vodovoda” nije samo problem menadžmenta i radnika već cijele zajednice, svih građana i izrazio uvjerenje da će se zajedničkim radom i zalaganjem svih društvenih subjekata u gradu pronaći rješenje kako bi se izbjegao najgori scenario. Stečaja jednostavno ne smije biti – zakljičio je na samom kraju predsjednik Vraneš, sa čijim isključivim stavom su se složili svi prisutni.

Izvor-pvsvitanje.me