Montenegro

Rakčević: Ukoliko vlada ne bude ekspertska, ukoliko prevagnu neki drugi interesi, glasaću protiv

Ako Vlada bude sastavljena od političara, ako se u prvi plan krene sa identitetskim pitanjima i prevagnu drugi interesi, glasaću protiv, rekao je predsjednik političkog savjeta GP URA Žarko Rakčević gostujući u emisiji Intervju na Radio televiziji Crne Gore.

On je rekao kako je ekspertska vlada najbolje rješenje i da nije dobro da u nju uđu svi predsjednici koalicija koje čine novu većinu u parlamentu Crne Gore.

Rakčević je podsjetio da je URA i u predizbonom periodu insistirala na ekspertskoj, a ne partitokratskoj vladi.

“Nije smisao bio, iz ugla GP URA, da jedna partitokratija DPS-a i njenih koalicionih partnera bude zamijenjena drugom…Doživljavali smo da ta ekspertska vlada ima ograničen mandat, da je smisao da se dođe do stvaranja uslova za slobodne izbore”, rekao je Rakčević.

On je kazao kako ne smatra da su izbori 30. avgusta bili demokratski i da treba građanima omogućiti da se slobodno izjašnjavaju.

Politički savjet GP URA podržava orjentaciju rukovodstva da se istraje na konceptu ekspertske vlade.

“Vlada u kojoj će se naći svaki pojedinačni predsjednik jedne od ove tri koalicije, mislim da nije dobro rješenje”, naveo je Rakčević.

Poručio je kako je zadovoljan što je došlo do mirne promjene vlasti u Crnoj Gori i vjeruje da će to ubuduće biti normalna pojava.

“Odškrinuta su vrata promjena u Crnoj Gori i to je dobro”, ocijenio je Rakčević.

Rakčevič je rekao da je važno da ekspertsku vladu čine kompetentni ljudi.

Na pitanje što uraditi ako ne bude ekspertska Vlada, Rakčević je rekao da u ovom času nema informacije kakav će biti sastav Vlade.

On je rekao da nema interesovanja da se vrati politici.

Ipak, rekao je da je zainteresovan u kojem će se pravcu kretati Crna Gora i da očekuje da vlada bude formirana do sredine novembra,

Na pitanje zbog čega je došlo do promjene stava Dritana Abazovića o sastavu vlade i njenom ekspertskom karatkteru, Rakčević je rekao, da je lider URE na sjednicama savjeta govorio o tome da je to ekspertska vlada.

“Normalno, u politici možete doći do situacije da su političari ostvareni u određenim strukama. Smisao jeste da neko bude ekspert. Mi nismo sami u tome, postoje još dvije krupne koalicije koje to drugačije vide.

Ali moram podsjetiti da su i Krivokapić i Bečić kazali da je ekspertska vlada prihvatljiva. Krivokapić je u noći izbora odgovorio na to pitanje”, rekao je Rakčević.

Rakčević je rekao da želi da dođe do demontaže sistema i stravanje novih sloboda.

Football news:

Beckham returned to the cover of FIFA 23 years later. For this, he will get more than paid in real PSG
Barcelona transferred a 5 million Euro bonus to Borussia for Dembele's transfer. Catalans have already paid more than 130 million
Ramos and Benzema out of Real Madrid's bid for the Champions League match with Inter
Griezmann on Messi: I admire Leo, and he knows it. We have a great relationship
Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy 😊
Solskjaer about the match with Istanbul: these are the Champions of Turkey, it will be difficult