Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Saopštenje Milana Lekića,izvršnog direktora Rudnika uglja

Milan Lekić, izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja

Nakon što je specijalno policijsko odjeljenje Sektora za borbu protiv kriminala zatražilo dokumentaciju vezanu za ugovor sa Elektroprivredom Srbije (EPS) i nabavku dampera, u postupku koji je pokrenut sa „malim“ zakašnjenjem od pola godine i to, sasvim slučajno zar ne, u foto-finišu kampanje za parlamentarne izbore, sa velikim zadovoljstvom i nadom da će ova uzaludna i još prljavija kampanja koja se vodi isključivo protiv mene lično, što prije doživjeti i veliko finale pred sudom, blagovremeno smo ustupili traženu dokumentaciju.

S tim u vezi, vjerovali smo da bi, makar do okončanja istražnog postupka, javnost Crne Gore trebalo da bude pošteđena besmislene rasprave za medijskom agenturom Mila Đukanovića, ali to, očigledno, ne želi Demokratska partija socijalista.

U najnovijem „analitičkom“ tekstu Pobjede, tradicionalno zasnovanom na samo njima znanim izvorima, a koji po objavljivanju orkestrirano prenose „ćerke portali“, ali ne i mediji sa ozbiljnijim tiražom i čitanosti, rečeno je da je doskorašnji v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, gospodin Miroslav Tomašević, smijenjen i zbog saradnje sa našom kompanijom, aludirajući da je ugovor navodno bio koruptivan i štetan za EPS.

Ovo bi bilo smiješno, da nije baš tužno. Ali, baš.

Đukanovićeva medijska falanga, mjesecima unazad, upire i joguni se kako je ugovor o kupoprodaji mrko-lignitnog uglja sa EPS-om štetan za Rudnik uglja i da su njime, eto, poharani državni resursi. Čak je i političko krilo organizovane kriminalne bande, vidno uznemireno i zabrinuto za sudbinu naše kompanije koju smo spasili u posljednji čas od njihove brige, podnijelo krivičnu prijavu sa istim navodima.

A, šta imamo sada… Sada ispade da smo ovim ugovorom napravili štetu Republici Srbiji.

Gospodo, aktuelni izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, moja malenkost, zahvaljujući profesionalnom pristupu poslu i nadasve odgovornošću koju ispoljava prema građanima Pljevalja, zavrijedio je ne malo povjerenje i poštovanje kod svojih sugrađana, sledstveno tome i uticaj u društvu, ali ne i moć da uništava prirodne resurse država, smijenjuje rukovodstva energetskih kompanija iz okruženja i slično.

Vjerovatno ste vi navikli da obitavate u partiji koja je u vlasništvu „svemoćnog“ šefa mafijaške hobotnice čiji su pipci dolazili i do narko kartela iz Latinske Amerike, ali mi ne funkcionišemo na taj način. To nas, uostalom, i razlikuje od vas.

Na kraju, uozbiljite se makar do okončanja istrage.

Milan Lekić,
izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja