Montenegro

U Foči uhapšen i drugi osumnjičeni za ubistvo Simićeve

Osumnjičeni za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54)  u hercegnovskom selu Mokrine, Zoran Marić (47) uhapšen je danas u Foči, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<Osumnjičeni za ubistvo Simićeve trošio njen novac, nakon zločina pobjegao u Foču<<<

Kako se ističe, pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u kratkom roku su rasvijetlili ubistvo Simićeve i identifikovali dvije osumnjičene osobe – državljanina Bosne i Hercegovine Radomira Delića (36) koji se sumnjiči da je saučesnik u ubistvu Simićeve i koji je juče uhapšen u Crnoj Gori, i Marića, koji je uhapšen danas u Bosni i Hercegovini. 

“Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak Ljiljane Simić nakon čega je policija sprovela potragu za njom na teritoriji Crne Gore. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoji vjerovatnoća da je ona ubijena. Sveobuhvatnom istragom i predanim radom pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije izvršioci su identifikovani. Tijelo Ljiljane Simić je pronađeno 18. septembra kada je i upućeno na obdukciju”, navode u policiji.

Policija je protiv Delića i Marića lica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili ubistvo.

“Za Delića je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor i on je sproveden u UIKS. NCB Intrpol Podgorica je, nakon saznanja da Marić ne boravi u Crnoj Gori, raspisao međunarodnu potjernicu za njim. Odmah po raspisivanju potjernice policija Republike Srpske ga je uhapsila efikasnom akcijom u Foči”, dodaju u crnogorskoj policiji.

Uprava policije se zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

“Odmah po dobijenoj informaciji da osumnjičeni za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, policija Republike Srpske je preduzela aktivnosti kako bi ga locirala i uhapsila. Slijedi komunikacija nadležnih organa u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori”, naglasili su u policiji.

Football news:

Cuadrado on Juve: We have started the season slowly, but we have never lost
Is van de Beek better than Pogba? Bruno Fernandes? Also no. Evra on his words about the Manchester United rookie
Jose Mourinho: In my Real life, there were amazing attacking players, we built a team. Tottenham need balance
Umtiti became a vegan: Never felt so good. Lost three kilograms
Alisson on recovery from injury: I prayed a lot, spent 5-6 hours a day with physiotherapists
The VAR referee told the Barcelona - real match referee that Langle did not foul on Ramos. Catalans want to get audio
Frankie de Jong: we have to adapt to Messi. He is the best player in the world