Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Upozorenje MUP-a: Sjutra oluja, grmljavina, jaka kiša i vetar, podići operativnu spremnos

Pogledajte i

Jutarnja temperatura vazduha od 9 do 19, najviša dnevna od 17 do 29 stepeni Danas …

Pljevaljske Novine Društvo 64 Pregledi

Na osnovu informacija Zavoda za hirometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spasavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spasavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Naime, u izvještaju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju navodi da se sjutra na području Crne Gore očekuju nestabilne vremenske prilike, mjestimično jaka kiša, buran razvoj olujno grmljavinskih oblaka koji lokalno mogu usloviti intenzivne padavine, jake vjetrove i burne grmljavinske procese”, saopšteno je. iz MUP-a.

U centralnim i zapadnim djelovima, a posebno u južno-jugozapadnim predjelima (primorje, planinsko zaleđe Jadrana i region Orjena) očekuju se kratkotrajno intenzivne padavine. Potencijalno je moguće formiranje olujno-grmljavinskih oblaka, burnih grmljavinskih procesa, sa uslovima za lokalne kratkotrajne olujno-grmljavinske nepogode.

„Kao posljedica ove prognostičke značajne meteorološke situacije i kratkotrajno obilne količine vode, lokalno su mogući bujni problemi (flashflood efekti) prvenstveno na bujičnim tokovima, u urbanim sredinama i duž saobraćajnice, posebno na mjestima gdje je narušeno prirodno oticanje vode”, kazali su iz MUP-a. -a.